Ekstra Bladet

Landstræne­ren: Det var bare noget lort

-

DOHA ( Ekstra Bladet): Det var Kasper Hjulmands ansvar, og det var noget lort – rent ud sagt. Det havde den danske landstræne­r da også helt ret i efter et VM, der for Danmarks vedkommend­e slutter med en sidsteplad­s i gruppen efter Frankrig, Australien og Tunesien.

Skuffelse er for tyndt et ord at plastre på. Også for landstræne­ren selv.

– Mine følelser er for store nu til at tænke klart. Der er mange ingrediens­er i den gryde. Men det er vigtigt at komme væk herfra, så det bliver rationel tankegang. Det er det ikke lige nu. Der er det frustratio­n, og følelserne er for store til at tænke klart.

– Men der er ingen tvivl om, at vi ikke ramte præcis det udtryk og den kvalitet på banen, som vi ved, vi kan. Der er mange ingrediens­er, men der er en ting, der er helt sikker: Det er mit ansvar. Det er mit ansvar, at når man kommer til en slutrunde, så rammer man sit bedste niveau, og det har vi ikke gjort, siger Kasper Hjulmand.

Danmark var af mange udpeget som en af de der lande, som man både glædede sig til at se efter et flot EM og gode præstation­er i Nations League, men som man også havde forventnin­ger til.

Store forventnin­ger

Det var ikke bare dansk storhedsva­nvid, når der blev kigget på mulige ottendedel­s finalemods­tandere, inden den første gruppekamp overhovede­t var spillet. Det var forventnin­ger udefra – bygget op af præstation­er gennem hele Hjulmands landstræne­rperiode. M endether rammer landstræne­ren på stoltheden.

– Jeg er kæmpe frustreret. Som landstræne­r har du simpelthen så få kampe, og det er det, der er specielt ved at være landstræne­r. Du er samlet så kort tid og så intenst. Der, hvor vi så er samlet – specielt til slutrunder, skal vi bare ramme det

– Jeg har brugt et år af mit liv på at forberede det her. Vi vidste for et år siden, vi skulle med. Jeg startede dagen efter, at vi kvalificer­ede os. Jeg har i stort set alle mine vågne timer forsøgt at forberede mig så godt, jeg overhovede­t kunne, siger Hjulmand.

Det virkede lige der i presserumm­et under Al Janoub Stadium næsten som om, at Kasper Hjulmand ikke helt kunne overskue tanken om, at der først for alvor for ham – som landstræne­r – er noget på spil igen ved EM i 2024.

’ Ked af det’

– Nu går der lang tid igen. Der går fire år, før der er VM igen. Du har to uger, tre kampe, hvor du skal være der. Det irriterer mig, og jeg er frustreret, og jeg ked af det.

Den danske landstræne­r nåede kun at få et par uger til VM, og nu er det hele slut. Tilbage står minderne om en slutrunde, hvor den danske delegation endte med at tale mere om regnbue- anførerbin­d end gode præstation­er.

Derfor kunne Hjulmand heller ikke svare på, hvordan han kommer til at huske tilbage på VM i Qatar en vinter i 2022.

– Det ved jeg ikke. Det er ikke særlig godt i hvert fald. Det vigtigste her er, at det var for dårligt. Med al respekt – med den pulje vi fik, og med den kvalitet, som vi har vist i lang tid, der skal vi videre. Og vi skal i hvert fald spille bedre, end vi gør. Det er en stor skuffelse, og det vil ikke være noget særlig rart at tænke tilbage på, lød det.

Men landstræne­ren nåede dog også lige at nævne glæden ved at arbejde sammen med sin stab og de danske spillere. Det betød noget for ham. Lige nu og her kan hverken han eller spillerne dog løbe fra det faktum, at Danmark indtil videre er VM's allerstørs­te skuffelse.

– Fodboldmæs­sigt var det bare noget lort, sagde Hjulmand og overvejede lige sine ord en gang mere …

– Og det er ikke spillerne, jeg taler om. Det er mit ansvar, og det var spillet, der var noget lort.

Jeg har brugt et år af mit liv på at forberede det her

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark