Ekstra Bladet

FIK 28.000 FOR AT BORTSKAFFE FRANK

37-ÅRIG DØMT: Idømt seks måneders fængsel for at have skaffet liget af 40- årige Frank Dan Nørgaard Jørgensen af vejen

- JENS ANTON HAVSKOV AMALIE ALLERSLEV ERIKSEN jah@ eb.dk ae@ eb.dk

Med råd, dåd og mod betaling rådgav en 37- årig mand om, hvordan liget af Frank Dan Nørgaard Jørgensen skulle pakkes ind i plastik og skaffes af vejen.

Prisen for ydelsen lød på den nette sum af 28.000 kroner.

Det kom frem i går, da manden mødte op i Retten i Randers for at tilstå sin rolle i det, der ligner et mystisk mordkomplo­t på den 40- årige familiefar til fire.

Ifølge politiet har de i alt seks mistænkte haft forskellig­e roller i det planlagte drab, der efter sigende fandt sted om eftermidda­gen 14. juli. De fem øvrige sigtede har siddet varetægtsf­ængslet i månedsvis.

Fandt gemmested

Men i går var alle på nær en af dem blevet fragtet fra arresten til retten for at høre den 37- årige tilstå.

De nægter sig fortsat skyldige i at have slået Frank Dan Nørgaard Jørgensen ihjel.

Ti minutter før retsmødet gik i gang, sad den 37årige troligt klar på sin plads.

De mange tilhørere blev dog afskåret fra at høre mandens forklaring, da dommeren valgte at imødekomme anklageren­s anmodning om dørlukning. Det skete på trods af protest fra pressens repræsenta­nter.

Derfor var det kun de fremmødte drabssigte­de, deres forsvarsad­vokater og de mange betjente i lokalet, der fik den 37- åriges forklaring at høre.

Kort efter blev dørene åbnet igen, og den konkrete tiltale mod den 37- årige blev læst højt af specialank­lager Jesper Rubow.

Under gårsdagens retsmøde kom det frem, at det var den nu dømte mand, der fandt det øde skovområde i Gassum, hvor liget af den 40- årige far blev fundet pakket ind efter flere døgns intens eftersøgni­ng.

Den nu dømtes mor bor i den lille by nord for Randers, lød det videre.

Satte ild til bil

Foruden usømmelig omgang med lig blev den 37årige dømt for bortskaffe­lse af beviser og for at have medvirket til brandstift­else af den hvide varevogn, som blev fundet udbrændt ved Nørager.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r var det den bil, som drabsoffer­et kørte i.

Anklagemyn­digheden krævede manden idømt otte måneders fængsel, mens hans forsvarer, Henrik Stagetorn, mente, at fem måneder måtte være passende for de indrømmede lovovertræ­delser.

Dommeren valgte, at den 37- årige skulle idømmes seks måneders fængsel, og eftersom manden har siddet varetægtsf­ængslet siden 22. juli, kunne han dermed gå fra retten som en fri mand.

Ingen kommentar

Den 37- årige skal dog betale en erstatning på 115.000 kroner for den udbrændte varevogn, de 28.000 kroner, han fik som betaling for forbrydels­erne, er blevet beslaglagt, og derudover skal han betale sagens omkostning­er.

Ekstra Bladet henvendte sig til den nu dømte mand, efter at han fik lov til at gå, og spurgte, om han ville knytte en kommentar til sagen. Han svarede venligt, men bestemt nej og forlod retten med sin forsvarsad­vokat.

Mod betaling rådgav en 37- årig mand om, hvordan liget af Frank Dan Nørgaard Jørgensen skulle pakkes ind i plastik og skaffes af vejen

 ?? PRIVATFOTO ?? Den 37-årige mand kunne i går forlade retten som en fri mand.
PRIVATFOTO Den 37-årige mand kunne i går forlade retten som en fri mand.
 ?? PRIVATFOTO ?? Blev meldt savnet
Det var Franks kæreste, der meldte ham savnet i sommer, da han ikke dukkede op til en aftale.
PRIVATFOTO Blev meldt savnet Det var Franks kæreste, der meldte ham savnet i sommer, da han ikke dukkede op til en aftale.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark