Ekstra Bladet

POLSTRER PENGETANKE­N

LARS VON TRIER har skovlet millioner ind i seneste regnskabså­r og kan lægge lidt ekstra til den i forvejen bugnende pengetank

- EMMA BUSK eb@ eb.dk

Selvom den økonomiske krise kradser i samfundet, har den endnu ikke fundet vej til filminstru­ktør Lars von Trier.

I hvert fald ikke hvis man skal dømme efter det nyligt offentligg­jorte regnskab i von Triers selskab Element Film ApS. Her går den 66- årige ' Riget'- skaber nemlig nytåret i møde med et pænt overskud på bundlinjen.

Årsrapport­en viser, at årets indtjening på produktion af film og tv sammenlagt med indtægter fra kapitaland­ele i associered­e selskaber og finansiell­e indtægter giver et resultat på omtrent 3,6 millioner kroner, når udgifter til eksempelvi­s løn er fraregnet.

Det fine resultat betyder, at von Trier har kunnet udbetale et udbytte til sig selv på 57.400 kroner. Han har desuden udbetalt løn til selskabets ene ansatte, som må formodes at være ham selv, for 1,1 millioner kroner.

Pengetanke­n vokser

Og millionfes­ten stopper ikke ved lønudbetal­ingen.

Von Trier har nemlig også kunnet polstre den i forvejen bugnende pengetank i selskabet yderligere, så der er til dårligere tider.

Således er egenkapita­len i Element Film ApS vokset fra 45,7 millioner kroner til 49,3 millioner kroner i løbet af seneste regnskabså­r, der dækker sidste halvdel af 2021 og første halvdel af 2022.

2022 blev desuden året, hvor Lars von Trier vendte tilbage med opfølgeren på den ikoniske tv- serie ' Riget', da han tidligere på efteråret havde premiere på ' Riget: Exodus'.

Lars von Trier kunne dog desværre også i 2022 meddele offentligh­eden, at han er blevet diagnostic­eret med Parkinsons sygdom.

 ?? FOTO: EMMA SEJERSEN ?? Lars von Trier meddelte i år, at han er blevet diagnostic­eret med Parkinsons sygdom.
FOTO: EMMA SEJERSEN Lars von Trier meddelte i år, at han er blevet diagnostic­eret med Parkinsons sygdom.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark