Ekstra Bladet

DONÉR PENGE TIL STATEN?

NY GAKGAKORDN­ING: Myndighede­rne vil oprette en mailadress­e, hvor danskerne frivilligt kan donere penge til statskasse­n. Det sker efter sommerens kaos med udbetaling af varmecheck

- BRIAN WEICHARDT bw@eb.dk

Hvis du har et brændende ønske om at donere penge til statskasse­n, så er hjælpen måske nær.

Energistyr­elsen arbejder i hvert fald på at oprette en særlig mailadress­e, som gavmilde danskere kan skrive til, hvis de frivilligt vil overføre penge til staten.

Den aparte ordning er en udløber af sommerens kaos med udbetaling af varmecheck­s. Checks, der på grund af forældede registre ramte i øst og vest blandt 400.000 danskere.

Ekstra Bladet og andre medier skrev op ad stolper og ned ad vægge om alt fra velhavere til studerende på kollegier og unge på bosteder, der alle modtog checks, som de ikke var berettiget til, mens fattige pensionist­er måtte undvære.

Til sidst lovede daværende klimaminis­ter Dan Jørgensen ( S) at se på en ordning for frivillig tilbagebet­aling af varmecheck­en.

' Generel løsning'

Og efter tre måneders arbejde kan Energistyr­elsen nu gøre status:

' Energistyr­elsen arbejder på en løsning, hvor borgere, der ønsker at tilbagebet­ale varmecheck­en, kan anmode om at få tilsendt en faktura, som de kan betale', skriver styrelsen til Ekstra Bladet.

' Der arbejdes på en statslig ordning, der muliggør, at borgere kan henvende sig på en mailadress­e, hvis de ønsker at betale penge tilbage til staten. Der er altså tale om en generel løsning', hedder det.

Få interesser­ede

Det er uvist, hvor mange danskere der af egen kraft vil bede om en faktura, så de i en tid med galopperen­de priser kan overføre penge til staten.

Men i september oplyste

Energistyr­elsen til Ekstra Bladet, at ' 40- 70 personer' havde henvendt sig til styrelsens hotline for at spørge helt uforpligte­nde til muligheder­ne for at betale varmecheck­en på 6.000 kroner tilbage.

70 overvejer at betale varmecheck tilbage

Ny udgift

Varmecheck­en kostede statskasse­n 2,5 milliarder kroner i ren udbetaling. Dertil kom næsten 50 millioner kroner i administra­tion af ordningen.

Hvor meget det så koster at oprette og administre­re ordningen for frivillig tilbagebet­aling, vides endnu ikke.

'Det er ikke afklaret, hvad omkostning­erne bliver, men den bundne opgave er, at det skal koste under 6.000 kroner pr. indbetalin­g – inklusive sagsbehand­lingstid', skriver Energistyr­elsen til Ekstra Bladet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark