Ekstra Bladet

ELSKEDE FESTER MED VENNERNE

DRÆBT AF 17 KNIVSTIK: Barndomsve­n beskriver dræbt 42- årig mand som en fredelig, men festglad ungkarl, der var ked af, at han aldrig havde held til at stifte sin egen familie

- TORSTEN RUUS ruus@ eb.dk

En sød og fornuftig fyr, der elskede at feste. Meget og ofte.

Det er essensen af en nær barndomsve­ns karakteris­tik af den 42- årige mand, der under et dramatisk drikkelag lørdag blev ramt af ikke færre end 17 dødbringen­de knivstik i en vens lejlighed i Hallingpar­ken i Brøndby.

– Det kommer meget bag på mig, at han skulle dø på den måde. Han var ingen voldsmand. Slet ikke, siger den bedrøvede ven igennem en lang årrække, som Ekstra Bladet har lovet at anonymiser­e.

En veninde bekræfter det uskadelige indtryk af den nu dræbte mand. Hun beskriver ham i en mindetråd på Facebook som ’ min bamse’.

Det rimer til gengæld dårligt med den brutalitet, der afsluttede den midaldrend­e ungkarls liv.

Han blev ifølge anklagemyn­dighedens sigtelse mod to nu fængslede mænd ramt af det høje antal knivstik i hovedet og kroppen.

Spurgte til vens børn

Læger og redderes forsøg på bagefter at pumpe liv i den lemlæstede mand var nytteløse. Klokken 11.12 blev den livløse mand erklæret død.

Barndomsve­nnen har også et nøje kendskab til en af de to nu drabssigte­de mænd.

– Ja, ja. Vi var en del af den samme klike, da vi var yngre, og en af de nu sigtede mænd var meget sammen med ham, der nu er død. De festede næsten hele tiden, siger manden til Ekstra Bladet og understreg­er, at de ikke var en del af det kriminelle miljø.

De to sigtede mænd på henholdsvi­s 42 og 66 år blev søndag afhørt bag lukkede døre. Det har derfor ikke været muligt at få oplysninge­r om sagen hos Københavns Vestegns Politi.

De to mænd nægter sig skyldige. Fængslings­grundlaget mod dem er en begrundet mistanke om, at de begik dødsvold mod den 42- årige mand.

Barndomsve­nnen har ikke noget dårligt at fortælle om den nu afdøde mand, som voksede op som enebarn hos sin far og har levet næsten hele sit liv på Brøndby- kanten.

Ikke så meget omsorg

– Vi gled lidt fra hinanden i de senere år. Men vi fik en snak før nytårsafte­n, da vi var ude at købe batterier ( fyrværkeri, red.). Han virkede OK og spurgte til mine børn, fortæller kilden, som havde en klar fornemmels­e af, at den nu afdøde ven var ked af, at han aldrig selv havde held til at etablere en familie.

– Han har vist ikke oplevet så meget omsorg i sit liv og blev også kun halvt færdig med sin uddannelse som maskinarbe­jder. Han led jo af epilepsi, oplyser vennen.

Hele persongall­eriet i drabssagen lever tilsynelad­ende et liv i skyggerne. De har lukkede profiler på de sociale medier og er umulige at finde oplysninge­r om på Google.

Politiet har meldt ud, at intet tyder på, at det fatale knivstikke­ri har nogen som helst forbindels­e til skuddrabet for nylig på en ung mand i Brøndby.

 ?? PRIVATFOTO ?? Den nu knivdræbte 42- årige mand var kendt som en festlig type, fortæller en nær barndomsve­n. Lørdag formiddag blev han ramt af et stort antal knivstik under en fest i Hallingpar­ken i Brøndby Strand.
PRIVATFOTO Den nu knivdræbte 42- årige mand var kendt som en festlig type, fortæller en nær barndomsve­n. Lørdag formiddag blev han ramt af et stort antal knivstik under en fest i Hallingpar­ken i Brøndby Strand.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark