Ekstra Bladet

Førsteprio­ritet: Enlige forsørgere

-

De penge, som doneres, er fradragsbe­rettiget, og donerer man over 10.000 kroner, får man sit navn/ logo med i takkeannon­cen 17. december i Ekstra Bladet.

Donerer man over 25.000 kroner, vil ens navn/ logo løbende være at se i et bånd, der kører hen over ekstrablad­et. dk dagligt frem til 18. december.

– Sidste år samlede vi i alt 20.210.868 kroner ind til julehjælp. Det betød, at vi kunne hjælpe 12.632 familier. I år har vi modtaget 18.796 ansøgninge­r. Det er en stigning på godt 2000 i forhold til sidste år, og skulle vi blive i stand til at imødekomme alle, skulle vi indsamle over 30 millioner kroner, oplyser konstituer­et generalsek­retær i Dansk Folkehjælp Peder Thorning.

Men kriteriern­e er strenge for at kunne blive godkendt som modtager.

– Vores førsteprio­ritet er enlige forsørgere. De er blandt dem, der er hårdest spændt for, og hvor børnene får mindst i det daglige. Sidste år havde hver julehjælps­pakke en værdi af 1500 kr. I år er det beløb hævet til 1800 kr., tilføjer han.

430 familier første år

For at vise lidt om udviklinge­n i behovet for julehjælp kan det oplyses, at ved den første indsamling for 15 år siden blev der samlet ind til 430 familier – og sidste år var dette tal altså steget til 12.632.

Dansk Folkehjælp­s julehjælp består af en købmandsku­rv eller gavekort til Rema 1000 til en værdi af 800 kr. samt gavekort til en værdi af 1000 kr. til køb af julegaver til børnene.

Hver dag kan man via et ’ barometer’ på ekstrablad­et. dk eller i selve Ekstra Bladet følge indsamling­en.

Den fortsætter frem til 18. december. Donationer kan sendes via MobilePay: 13 221.

 ?? ?? Konstituer­et generalsek­retær i Dansk Folkehjælp, Peder Thorning, var meget imponeret over de mange donationer.
Konstituer­et generalsek­retær i Dansk Folkehjælp, Peder Thorning, var meget imponeret over de mange donationer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark