Ekstra Bladet

Rikke: Jeg var frustreret og vred

-

Også Rikke blev naturligvi­s ramt af forandring­en i parrets samliv:

– En lang overgang forbandede jeg sklerosen og ikke mindst Bernhard langt væk. Jeg følte, at alt det, vi havde sammen, lige så langsomt smuldrede for øjnene af mig.

– Det gjorde mig vildt frustreret, vred og ked af det – og fik mig en overgang til alvorligt at tænke over, om jeg overhovede­t kunne blive i forholdet, fortæller hun.

– En ageren, jeg i dag da ikke er særlig stolt af. Men et er at være i nuet, hvor det hele ramler. Noget andet er at efterratio­nalisere, forklarer Rikke, der ville ønske, at hun havde grebet situatione­n og det fælles problem en del mere omsorgsful­dt an.

Og netop dén efterratio­nalisering vil hun gerne give videre til andre par, der pludselig befinder sig i en lignende situation: At kaste mere brænde på et bål, der ikke kan slukkes, skader mere, end det gavner.

Da Bernhard ikke længere kunne få rejsning, forsøgte parret sig blandt andet med sexlegetøj:

– Men i lige så høj grad som min mand savnede det, savnede jeg også, at han kunne blive stiv. For det er bare mere ægte og givende at blive taget af sin mand på den naturlige måde – i forhold til at blive tilfredsst­illet med et stykke sexlegetøj, fortæller Rikke om dengang, parret endnu ikke havde stiftet forsøgt sig med sexsprøjte­n.

Det er bare mere ægte og givende at blive taget af sin mand på den naturlige måde

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark