Ekstra Bladet

MOR DØMT OG UDVIST

TILBAGEHOL­DT DATTER I PAKISTAN

-

En dansk teenagepig­e blev mishandlet gennem flere år og mod sin vilje tilbagehol­dt i Pakistan, hvor hun også blev forsøgt tvangsgift.

Det fastslår Retten i Glostrup, som torsdag har idømt pigens mor tre års fængsel.

Den pakistansk­e 40-årige mor mister også sit danske statsborge­rskab og udvises af Danmark for altid. Hun har opnået indfødsret­ten ved svig, fordi hun ikke oplyste om kriminalit­eten, som var begået, før hun fik det danske pas.

– Vi har lagt vægt på, at der er foregået mishandlin­g over en langvarig periode. Der har været langvarig frihedsber­øvelse og ( datteren, red.) har været indelukket i en periode, siger dommeren.

Pigens 49- årige stedfar er også dømt i sagen, men i mindre omfang og får et års fængsel. Han beholder sit danske statsborge­rskab, som han fik, før hans forbrydels­er fandt sted. Dermed har han ikke opnået det ved svig.

Gentagen vold

I sagen har parrets datter fortalt om gentagen vold, og at hun blev tilbagehol­dt i Pakistan og forsøgt tvangsgift.

En enig domsmandsr­et har fundet det bevist, at moren over en længere periode har udsat datteren for vold, sådan at der er tale om mishandlin­g.

Stedfaren har ifølge retten derimod ikke kendt til al volden og er kun skyldig i vold i enkelte tilfælde.

Datteren blev også gennem længere tid tilbagehol­dt i Pakistan. Det var moren, der i februar 2017 rejste med datteren til Pakistan, mens stedfaren var i landet flere gange.

Fra omkring april 2017 og et år frem blev pigen låst inde i forskellig­e huse uden adgang til telefon eller internet.

Efterfølge­nde fik pigen flere frihedsgra­der, men hun har ifølge retten været forhindret i at tage hjem.

– For ( stedfaren, red.) har vi lagt til grund, at han må have været vidende om, at det her foregik, siger dommeren.

Ambassaden hjalp

Retten har desuden hæftet sig ved, at teenagedat­teren først kom hjem i 2020, da hun fik hjælp fra den danske ambassade.

På grund af tilbagehol­delsen af datteren i Pakistan er moren også dømt efter en paragraf om genopdrage­lsesrejse.

Moren forsøgte også at tvangsgift­e datteren til et familiemed­lem i Pakistan, da pigen var 15 år. Retten har lagt vægt på, at moren sagde, at ’ kvinderne i deres familie kun forlod huset som brude eller som lig’.

Stedfaren er derimod frifundet for det forhold.

Både moren og stedfaren nægter sig skyldige. De skal nu sammen med deres advokater overveje, om de vil anke.

Retssagen begyndte i juni. Moren har siddet varetægtsf­ængslet siden juli 2021 og skal fortsat sidde fængslet, mens stedfaren blev løsladt i august i år.

 ?? MODELFOTO: JAKOB DALL ?? Moren forsøgte også at tvangsgift­e datteren til et familiemed­lem i Pakistan, da var pigen 15 år.
MODELFOTO: JAKOB DALL Moren forsøgte også at tvangsgift­e datteren til et familiemed­lem i Pakistan, da var pigen 15 år.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark