Ekstra Bladet

Musk tester hjernechip på mennesker

-

Elon Musk regner med, at en trådløs enhed fra hans hjerne chip selskab, Neuralink, kan anvendes i klin iskeforsøg på mennesker om et halvt år.

Selskabet har et mål om, at dets hjerne i m plan tater skal kunne hjælpe personer med handicap til at bevæge sig og kommuniker­e igen.

– Vi ønsker at være meget påpasselig­e og sikre på, at det kommer til at virke godt, inden vi sætter en enhed ind i et menneske, siger Musk.

– Men vi har indsendt det meste – tror jeg – af vores papirarbej­de til F DA( lægemiddel styrelsen i USA, red.) og skulle om cirka seks måneder være i stand til at uploade Neuralink i et menneske.

Musk, som blandt andet er direktør for selskabern­e Tesla, SpaceX og Twitter, er kendt for ikke at holde igen med ambitioner­ne.

Nogle kritikere mener, at han er kommet med for store løfter om, hvad Neuralinks teknologi vil være i stand til at kunne både i den nære fremtid og på længere sigt.

En abe

Under den seneste offentlige Neuralink- præsentati­on kunne man se en abe, der med en hjernechip spillede et computersp­il alene ved at tænke.

Neuralink er et selskab, som Musk i 2016 var med til at starte.

Han ønsker at udvikle en chip, der giver mulighed for, at hjernen kan styre komplekse elektronis­ke enheder. Han vil også hjælpe folk med lammelser, demens og Parkinsons og taler om nærmest at sammensmel­te hjernen og kunstig intelligen­s.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? En neurochip i hjernen. Et drømmescen­arie for alverdens diktatorer.
FOTO: RITZAU SCANPIX En neurochip i hjernen. Et drømmescen­arie for alverdens diktatorer.
 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Elon Musk, skaberen af Tesla.
FOTO: RITZAU SCANPIX Elon Musk, skaberen af Tesla.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark