Ekstra Bladet

NÆGTER AT TALE OM FREMTIDEN

– Det er ikke tid til konklusion­er her og nu, siger Kasper Hjulmand, der ikke udsteder garantier for, om han fuldfører sin kontrakt til sommeren 2024

-

DOHA ( Ekstra Bladet): Mens Peter Møller dagen derpå den historiske VMskuffels­e er klar til at forlænge Kasper Hjulmands kontrakt udover sommeren 2024, så vil hovedperso­nen på nuværende tidspunkt ikke forholde sig til sin fremtid.

– Vi går ikke i panik, fordi vi har tabt to fodboldkam­pe. Vi er meget tilfredse med Kasper og vil gerne beholde ham i mange år ud i fremtiden, siger fodbolddir­ektør Peter Møller og slår fast:

– Vi har for vane at kvalificer­e os til slutrunder og har haft et fantastisk forløb med Kasper Hjulmand. Vi har også gang i mange spændende ting. Det er naivt at tro, vi ikke vil fortsætte vores samarbejde med Kasper Hjulmand, selv om VM endte som en meget stor skuffelse, siger Peter Møller.

Kontrakt til 2024

Kasper Hjulmand har kontrakt med DBU frem til EMslutrund­en i sommeren 2024.

Men landstræne­ren nægter at forholde sig til sin trænerfrem­tid på nuværende tidspunkt.

– Jeg vil ikke sidde her, dagen efter vi er røget ud af VM efter en meget skuffende præstation og drage konklusion­er.

– Det er slet ikke tidspunkte­t at gøre det her og nu. Ingen af os tænker klart, siger Kasper Hjulmand på gårsdagens sidste pressemøde på Al- Sailiya Sports Club, der har været landsholde­ts base under VM- slutrunden.

Derved står døren på vid gab for, om landstræne­ren vælger at smutte, hvis der dukker et attraktivt tilbud op fra en Premier Leagueklub i nærmeste fremtid.

Næste kamp med landsholde­t er til marts, hvor EM- kvalifikat­ionen til

Tyskland begynder. Næste slutrunde er i sommeren 2024 i Tyskland.

Men på pressemøde­t brugte Kasper Hjulmand også meget energi på at tale om, hvor begejstret, han er for at arbejde med spillerne og hele staben omkring landsholde­t.

Manglende gnist

– Jeg elsker at være sammen med spillerne og hele staben. Det er virkelig en fornøjelse for mig. Vi har også en ung og spændende trup, så vi skal nok slå tilbage. Det her hold er stærkt og vil komme på rette kurs igen.

– Når det er sagt, så har vi heller ikke ramt det rigtige udtryk, vist den rigtige energi og haft gnisten på banen.

– Hvordan kan det ske? Jeg havde i hvert fald ikke set den komme. Det er et markant fald, vi har oplevet på vores præstation­er på banen. Ikke mindst i den kvalitet vi viser og i forhold til vores energinive­au.

– Jeg har ikke facit på, hvorfor det pludselig faldt så meget. Men det er klart, at jeg hverken kommer med undskyldni­nger eller bortforkla­ringer.

– Ansvaret er alene mit. Jeg tager det her som en stor udfordring. For jeg bliver selvfølgel­ig også både klogere og stærkere af de oplevelser, jeg er en del af, siger Kasper Hjulmand.

– Jeg kan ikke komme med nogen som helst undskyldni­nger efter den her VM- slutrunde. Ansvaret er mit for, at vi svigtede, siger Kasper Hjulmand.

De sejlede rundt

Landstræne­ren siger det ikke, men det var tydeligt, at Danmark savnede lederskab på banen mod Australien. Der var ingen, der tog ansvar, hev holdkammer­aterne op, da skibet var ved at synke.

De sejlede rundt på banen som en 11’ er uden styrmand.

I den forbindels­e har det haft enorm betydning, at både Simon Kjær og Thomas Delaney var ude med skader og derved ikke på banen mod Australien.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark