Ekstra Bladet

’ Det er helt urimeligt’

-

Uanset hvad de gjorde, så var der en følelse af, at man ikke kunne gøre noget rigtigt

FIFA viste deres sande ansigt med trusler, der havde jeg ikke set det blive så voldsomt

DOHA ( Ekstra Bladet): Hvis der er en ting, der er gået igen under landsholde­ts VM- slutrunde i Qatar, så er det DBU’s klare budskab om at beskytte spillerne

For enhver pris. Også selvom de unægteligt har en gigantisk andel i det pinlige exit, der fandt sted på Al Janoub Stadium onsdag aften.

Efterfølge­nde erkendte flere af spillerne - heriblandt Simon Kjær og Andreas Christense­n - at problemati­kker, dilemmaer og overvejels­er udenfor banen i Qatar har fyldt, uden at de specifikt betegner det som en undskyldni­ng for ét point i tre kampe mod henholdsvi­s Tunesien, Frankrig og senest Australien.

Stærke reaktioner

Dagen derpå er ordlyden den samme fra hele holdets sherif, Kasper Hjulmand.

– Det er ikke en undskyldni­ng. Men om det har haft påvirkning på det hele? Det vil være mærkeligt at tro andet, men der er ingen tvivl om, at det er urimeligt overfor spillerne. Uanset hvad pokker de gør i den her sammenhæng, så ville de gøre noget forkert.

– Det er det billede, jeg kan se. Uanset hvad de gjorde, så var der en følelse af, at man ikke kunne gøre noget rigtigt. Det har fyldt. Selvfølgel­ig har det det, sagde landstræne­ren fra pressepodi­et.

Kasper Hjulmand henviser til de stærke reaktioner fra fans og medier ovenpå DBU- beslutning­en om at droppe brugen af det regnbuefar­vede One Love- armbind, der kunne have udløst ’sportslige sanktioner’ af FIFA.

Spillerne åbne

Sidste onsdag markerede en dag, hvor DBU- ledelsen – administre­rende direktør Jakob Jensen, fodbolddir­ektør Peter Møller og formand Jesper Møller – adressered­e mediestorm­en, som landsholde­t pludselig rendte ind i.

Og Kasper Hjulmand mener stadig, det er forkert at spørge spillerne til, hvad de mener om manglende menneskere­ttigheder.

– Debatten omkring Qatar har haft et langt optræk. Jeg synes, den har været ekstrem svær.

– Jeg er meget misundelig på de af jer, der mener I har svaret. Jeg er bygget sådan op, at jeg ikke er så meget for ’ absolutter’.

– Jeg har selv syntes, at det har været tegnet sådan op, at man enten er for menneskere­ttigheder, eller også er man ligeglad og bare vil spille fodbold. Det er forkert.

Fra solstråleh­istorien under EM til det totale VMkollaps er der kun gået et halvandet år.

Og læring har der været nok af, tilføjer fodbolddir­ektør Peter Møller.

– Spillerne har været åbne for at svare på spørgsmål, men da FIFA viste deres sande ansigt med trusler, der havde jeg ikke set det blive så voldsomt. Det er en erfaring, jeg tager med mig videre.

Michel Wikkelsø Davidsen mwd@ eb.dk Rasmus Glud glud@ eb.dk

Mads Glenn Wehlast mgw@ eb.dk

Lars Poulsen Pou foto@ eb.dk

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark