Ekstra Bladet

’ IKKE SPILLERNES BESLUTNING’

DBU’S KOMMUNIKAT­IONSCHEF, JAKOB HØYER, forsvarede, hvorfor to af landsholde­ts unge spillere blev kastet for løverne efter nederlaget til Australien

- FOTO: LARS POULSEN

DOHA ( Ekstra Bladet): Med blikket i jorden listede 24- årige Alexander Bah rundt om hjørnet i den såkaldte mixed zone, som spillerne skal igennem efter en kamp.

Her blev VM- debutanten som den allerførst­e danske spiller mødt af 20 journalist­er fra den skrivende presse, der alle krævede svar på, hvordan det kunne lade sig gøre at tabe til Australien og forlade VM i pinlig utide. Ledere som Kasper Schmeichel, Christian Eriksen og Pierre- Emile Højbjerg dukkede aldrig op for at svare for sig, men det gjorde blandt andre 22- årige Jesper Lindstrøm. Endnu en VM- debutant. Det bad Ekstra Bladet DBU- toppen forholde sig til dagen derpå:

– I har sagt, at det er urimeligt over for spillerne, at de skal svare på spørgsmål om menneskere­ttigheder, men er det ikke også urimeligt over for Jesper Lindstrøm og Alexander Bah at sende dem ud for at tage tæskene oven på så stor en skuffelse?

– Det vil jeg gerne svare på, sagde kommunikat­ionschefen i DBU, Jakob Høyer, fra podiet på gårsdagens pressemøde, hvor

Jakob Høyer fik mere taletid end normalt på gårsdagens pressemøde.

Kasper Hjulmand og Peter Møller også var på plads.

– På den ene side kritiserer I, at der ikke er nok spillere, og på den anden side kritiserer I så, hvem der kommer. Det har jeg svært ved at følge med i.

– De var ikke de første, der kom ud for at tale med pressen. Der var tre- fire spillere, som både havde givet interviews til DR og TV 2. Det er et stort pressearbe­jde.

– Vi gør det så godt, som vi kan, men om vi skulle have gjort det på anden vis, det tager vi med videre. Jeg synes, at vi har nogle fantastisk­e spillere, der stiller op, lød forsvaret fra Høyer.

Mere lukket

Han tilføjede, at det ikke var ledernes eget valg ikke at stille op.

– Jeg er ked af, hvis nogen af jer gik glip af profilerne. Det var ikke spillernes beslutning. Hvis I vil rette en kritik, så ret den mod mig.

På pressemøde­t var det også et tema, at landsholde­t var blevet mere og mere lukket, efterhånde­n som slutrunden skred frem.

Men det kan Jakob Høyer ikke genkende.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Alexander Bah blev kastet for løverne på banen, da han erstattede Rasmus Nissen Kristensen i pausen mod Australien. Efterfølge­nde skulle han også svare for sig over for pressen.
FOTO: LARS POULSEN Alexander Bah blev kastet for løverne på banen, da han erstattede Rasmus Nissen Kristensen i pausen mod Australien. Efterfølge­nde skulle han også svare for sig over for pressen.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark