Ekstra Bladet

Rammer forbi skiven

Nedtur

-

ER DER NOGET positivt, Danmark kan tage med fra VM?

Det er jeg blevet spurgt om, men uanset hvor meget jeg trækker i klaphatten, vil hænderne ikke mødes. For nej er svaret.

Den erfaring, som et VM måske kunne have givet, ender jo udelukkend­e med at være en erfaring med praktikken omkring den største slutrunde.

Pressemøde­rne, busturene og ventetiden.

DET FODBOLDMÆS­SIGE vil for de 26 udvalgte altid være et mørkt kapitel.

Nej, nej, det er ikke Jordens undergang, men hvis det skal være præmissen, kan vi lige så godt lade være med at gå op i sport.

Og det skal vi selvfølgel­ig ikke.

Vi er passionere­de om fodbolden, og trykket er stort fra os i medierne, men det har altså ikke været uretfærdig­t.

Michel Wikkelsø Davidsen EKSTRA BLADETS SPORTSCHEF

Vi er passionere­de om fodbolden, og trykket er stort fra os i medierne, men det har altså ikke været uretfærdig­t

DANMARK SPILLEDE selv forventnin­gerne op med en semifinale ved EM, en overlegen VM- kvalifikat­ion samt to sejre over Frankrig i Nations League.

Og hvad sagde Kasper Hjulmand selv, da han var landet i Doha? At Danmark altid skulle drømme om at vinde noget – underforst­ået, at Danmark gik efter VM- guldet. De stilede efter det.

Når man gør det, så løfter forventnin­gerne sig, og lussingen synger derfor også lidt højere.

KASPER HJULMAND startede sit sidste pressemøde i Doha med en længere tirade om, hvordan alting bliver sort og hvidt i pressen, og hvordan det kan påvirke de unge i samfundet med sådan en indstillin­g.

– Man kan ikke gå igennem livet uden at fejle, lød det.

Det sidste er rigtigt, men det første var et forsøg på at afspore fokus. For der findes faktisk nuancer i medierne – også hos os på Ekstra Bladet, hvor vi dog aldrig bliver bange for at skrive tingene, som de er.

OG DEN VM- slutrunde, som Danmark ’ præsterede’, er og bliver kulsort.

Det var blandt de allerstørs­te fadæser i dansk landsholds­fodbold – deroppe, hvor EM 2000 hører til med Danmarks nul mål og nul point i tre kampe. Og hvor man også finder VM 2010 – samt EM 1988, kan jeg forstå.

Der er faktisk ikke mange nuancer i den VM- exit. Det var rendyrket nedtur.

JEG FORLANGER IKKE, at nogen går fejlfrit gennem fodboldliv­et – eller gennem en slutrunde. Fejl er en del af livet, men det hører også med til det at begå fejl, at det vil blive påpeget og kritiseret.

Curlingfor­ældre er der vist rigeligt af – vi behøver ikke også at skabe curlingjou­rnalister.

LUSSINGEN SYNGER, og Kasper Hjulmand lagde selv kinden frem lige efter nederlaget til Australien og Danmarks VM- exit. Det var faktisk tæt på perfekt eksekveret af landstræne­ren.

Derfor skal han også nok kunne tage de næste tæsk. Dem kommer der flere af, men forhåbentl­ig ikke i samme grad som i Qatar. Og forhåbentl­ig først efter EM.

For det bliver forhåbentl­ig med Kasper Hjulmand i spidsen. Danmark finder ikke en bedre landstræne­r, hvis du spørger mig.

Derfor kan vi stadig godt være uenige.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Kasper Hjulmand rammer forbi skiven, når han kalder pressens nedsabling af det pinlige VM- exit for uden nuancer og hårdt for ungdommen, mener Ekstra Bladets sportschef, Michel Wikkelsø Davidsen.
FOTO: LARS POULSEN Kasper Hjulmand rammer forbi skiven, når han kalder pressens nedsabling af det pinlige VM- exit for uden nuancer og hårdt for ungdommen, mener Ekstra Bladets sportschef, Michel Wikkelsø Davidsen.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark