Ekstra Bladet

REN LUKAKUK-KUK

En målløs Inter- spiller, aldrende profiler og landstræne­r Roberto Martinez revses i de belgiske medier efter det skuffende VM- exit

- THOMAS N. ANDERSEN tna@ eb.dk

Belgien er færdig ved VM efter en dybt skuffende indsats i Qatar.

Det stod klart efter nullerten mod Kroatien, samtidig med at Marokko gjorde arbejdet færdigt mod Canada og overrasken­de satte sig på puljens førsteplad­s.

Den gyldne generation var gået hen og blevet den ( for) gamle generation.

Den store synder blev superstjer­nen Romelu Lukaku, der blev kastet ind i pausen, da belgierne for alvor skulle jagte et mål.

Fire 100 procentcha­ncer missede den formsvage Inter- angriber, der kom til Qatar efter længere tids skadespaus­e.

Ved den største chance puffede skarprette­ren bolden forbi mål fra en meters afstand. Angriberen tæskede også læderet på stolpen i en fri position. Lukakukuk!

Træneren stopper

Landstræne­r Roberto Martinez udtalte kort efter kampen, at belgierne gav alt og kunne rejse hjem med oprejst pande.

Det mente spanieren øjensynlig­t ikke, og kort efter blev det officielt, at han er færdig som landstræne­r. Den beslutning var truffet på forhånd. Ellers var den nok blevet truffet for ham.

De belgiske medier møder i hvert fald næppe Martinez og co. med vafler og øl, når VM- flyet lander i Bruxelles fredag.

– VM i Qatar vil gå over i historiebø­gerne som Roberto Martinez’ fejlberegn­ing.

– Landstræne­ren satsede på, at et ramponeret Belgien kunne vokse sig ind i turneringe­n, men med spillere, der manglede rytme og skarphed faldt ’ De Røde Djævle’ allerede i gruppespil­let. Romelu Lukakus mange forspildte muligheder understreg­ede utilpashed­en i truppen, skriver De Standaard.

Kalder på forandring­er

Nieuwsblad hæfter sig ved, at det var sidste nat med kliken – og hverken en sjov eller hyggelig én af slagsen.

– Desværre viste vi belgiere sig at være drømmere. Vi drømte i Qatar om et sidste stunt fra den gyldne generation. Forgæves.

– Den sidste dans var ikke en quickstep, men en langsom dans. Belgien smed det hele mod Canada og Marokko og må nu hjem. Drømmen er blevet et mareridt.

Også Het Laatste Nieuws kalder på forandring­er på det belgiske landshold.

– Den gyldne generation havde fortjent en flottere afsked.

– Men det blev ikke smukt. Nej, vi var bare ikke gode nok i Qatar.

– For få spillere i god form, for mange spillere, der har nået pensionsal­deren. Med sine 31 år og 95 dage var den belgiske startellev­er det næstældste hold, der har startet ved et VM i dette århundrede. Så det er påtrængend­e tid til fornyelse. Og sikkert også en ny landstræne­r!

Det ønske gik hurtigt i opfyldelse ...

Tysk farvel - japansk jubel

Nu vi er ved VM- fiaskoer, så ’ overstråle­de’ Tyskland i gruppe E den belgiske fadæse.

Efter et kæmpemæssi­gt drama trak tyskerne sammen med Costa Rica det korteste strå i en af de vildeste gruppeafsl­utninger i VM- historien.

Tyskland vandt med møje og besvær 4- 2 over costarican­erne, men da Japan overrasken­de vendte 0- 1 til 2- 1 mod Spanien, så blev det et meget tidligt auf wiedersehe­n!

Gruppen balancered­e konstant på en knivsæg, og på et tidspunkt var både Spanien og Tyskland ude af VM. Men spanierne reddede VM- livet takket være Tyskland, der til sidst fik tromlet Costa Rica til ingen verdens nytte.

Japan møder Kroatien i ottendedel­sfinalen, mens Spaniens modstander bliver Marokko.

Og så en stille tak til både Tyskland og Belgien for at undergå Danmark …

 ?? FOTO: JOHN SIBLEY/ RITZAU SCANPIX ?? Hovedløst!
Romelu Lukaku kunne ikke få bolden over stregen trods flere gigantiske chancer. Her lykkedes det belgieren at brænde en af fire kæmpe chancer. Frit mål og ingen målmand.
FOTO: JOHN SIBLEY/ RITZAU SCANPIX Hovedløst! Romelu Lukaku kunne ikke få bolden over stregen trods flere gigantiske chancer. Her lykkedes det belgieren at brænde en af fire kæmpe chancer. Frit mål og ingen målmand.
 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? De tyske spillere var i chok efter det tidlige VM- exit.
FOTO: RITZAU SCANPIX De tyske spillere var i chok efter det tidlige VM- exit.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark