Ekstra Bladet

’ HAN VAR EKSTRAORDI­NÆR’

KYLLINGEN HYLDER AFDØD KONKURRENT: Ekstra Bladets cykelekspe­rt Michael Rasmussen mindes sin tidligere konkurrent Davide Rebellin

- JEPPE GRUNNAN jdg@ eb.dk

Endnu et dødsfald ramte cykelverde­nen, da den tidligere profession­elle rytter Davide Rebellin afgik ved døden i en tragisk trafikulyk­ke onsdag.

Tidligere cykelrytte­r Michael Rasmussen og Davide Rebellin var begge på toppen af deres karrierer i starten af 00’ erne, hvor de kørte flere finaler mod hinanden.

– Han var en rytter, som nød stor respekt blandt kollegerne for ikke blot sin måde at køre på, men også for sin ydmyghed og seriøsitet, fortæller Michael Rasmussen og fortsætter:

– Jeg har både kørt mod ham og med ham ved adskillige lejlighede­r, og de personer, der var tættest på ham, har altid sagt, at der intet dårligt var at sige om manden.

– Jeg kan huske flere italienske endagsløb, hvor jeg kørte finalen imod ham, og han var altid til stede. Han fejlede aldrig, og han satte altid sit præg på løbet. Han var ekstraordi­nær, tilføjer Rasmussen.

Michael Rasmussen har et minde om Davide Rebellin, som selv mange år efter står meget klart for danskeren.

– Jeg kan huske engang, hvor vi var på vej til et løb. Jeg sidder med mit hold i vores holdbus på vej til startområd­et i en norditalie­nsk by, og på vejen passerer vi en rytter, som senere viste sig at være Rebellin.

– Han fik så lige kørt 260 kilometer den dag. 30 kilometer til og fra løbet og 200 kilometer under løbet. Han var helt usædvanlig, konstatere­r Michael Rasmussen.

Det er langtfra første gang, at en cykelrytte­r på tragisk vis mister livet på landevejen, hvor de selvsagt træner side om side med køretøjer.

– Medmindre man dyrker decideret ekstremspo­rt, kan man godt sige, at det er den olympiske sport, hvor der er størst risiko forbundet med at gennemføre sin træning, mener Michael Rasmussen.

– Tour de France må være en af de farligste arbejdspla­dser i sporten. Man starter cirka 180 ryttere, og man slutter 135. Hvert år mister man en stor del af rytterne på grund af uheld og skader. Det er en del af præmissen i cykelsport­en, siger han.

– Folk kører jo ned ad bakke med 100 kilometer i timen, så det er ikke en sport, man skal dyrke, hvis man er nervøs for sit helbred. Det accepterer man som rytter.

Italienske Rebellin blev i 2008 testet positiv for doping efter OL i Beijing og havde derefter karantæne fra cykelsport­en i to år. Han kom aldrig tilbage på et World Tour- hold.

Den tidligere profession­elle rytter blev 51 år. Han blev ramt af en lastbil under en træningstu­r nær Vicenza i det nordlige Italien.

Tour de France må være en af de farligste arbejdspla­dser i sporten

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Imponerend­e
– Det er imponerend­e, at han har kørt cirka 35.000 kilometer, de sidste mange år af sit liv. Det er de færreste ryttere, der når at runde en million kilometer på landevejen, men han må være en af dem, siger Michael Rasmussen om Davide Rebellin, der på billedet vinder finalen i Fleche Wallone foran Andy Schleck.
FOTO: RITZAU SCANPIX Imponerend­e – Det er imponerend­e, at han har kørt cirka 35.000 kilometer, de sidste mange år af sit liv. Det er de færreste ryttere, der når at runde en million kilometer på landevejen, men han må være en af dem, siger Michael Rasmussen om Davide Rebellin, der på billedet vinder finalen i Fleche Wallone foran Andy Schleck.
 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? Michael Rasmussen kørte flere finaler mod den nu afdøde Davide Rebellin. Han husker ham som en seriøs og profession­el rytter.
FOTO: CLAUS BONNERUP Michael Rasmussen kørte flere finaler mod den nu afdøde Davide Rebellin. Han husker ham som en seriøs og profession­el rytter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark