Ekstra Bladet

BØN: ’ RESPEKTER OS’

Emirens gode ven Nasser al- Khelaifi mener, at det handler om respekt for Qatar, når der ikke må protestere­s for homoseksue­lles rettighede­r

-

DOHA ( Ekstra Bladet): Det skorter ikke på kritik af Qatar.

Øllene er skrottet omkring VM- stadioner, journalist­er er blevet truet og tilbagehol­dt – og regnbuebin­d har kostet kontante konfrontat­ioner. Især den manglende respekt for homoseksue­lle er noget, der har fyldt i hvert fald i Danmark og seks andre lande.

De syv VM- nationer blev truet af FIFA til at holde sig fra at bære regnbuearm­bind, mens mange homoseksue­lle ikke har følt sig velkommen i landet, hvor homoseksua­litet altså også er ulovligt. Men spørger man emirens gode ven, Paris SG- præsident Nasser alKhelaifi er der plads til alle, men …

– Vores leder, hans højhed emiren, sagde: ’ Velkommen til alle, men der er bare en ting: Respekter os’. Vi respektere­r hvert eneste sprog, farve, land, religion, alt. Men vi beder bare om, at man respektere­r os og vores værdier. I er her – bare lidt respekt. Vi beder ærlig talt ikke om meget, siger al- Khelaifi til The Times.

Det er altså ikke et direkte forsvar af retten til at elske, hvem man vil. Det er mere et forsøg på at retfær

Vi er ikke det bedste land i verden, men tro mig, når jeg siger, at vi heller ikke er det værste

diggøre, hvorfor Qatar sammen med FIFA i så høj grad har forsøgt at lukke ned for alle symboler, der kunne have med LGBTQ+rettighede­r at gøre.

– Det, vi siger i Qatar, er, at vi har vores egne værdier og kultur. Derfor beder vi i Qatar venligt folk om bare at respektere vores kultur, traditione­r og værdier. Vi er ikke det bedste land i verden, men tro mig, når jeg siger, at vi heller ikke er det værste, siger alKhelaifi.

Der er ingen tvivl om, at Qatar har forsøgt at bruge VM til at promovere landet. Sådan er det med de fleste VM- værtsnatio­ner. Om det så også er lykkedes til fulde, får man nok først svaret på i de kommende år.

’ Stolt af mit land’

Men Paris SG’s rige præsident er i hvert fald glad for, hvordan slutrunden har udspillet sig indtil videre.

– Helt ærligt, så er jeg som qatarer så stolt af mit land, vores ledere og vores folk. Vores land, siger alKhelaifi og fortsætter:

– Jeg vil ikke virke arrogant, men det her er et problem med vores kommunikat­ion, for traditione­n i Qatar er, at hvis du gør noget godt, så fortæller du ikke om det. For hvis du taler om det, er du arrogant.

Der er nok af store drømme for al- Khelaifi. Han håber at kunne lave en stor velgørenhe­dskamp, hvor de største fodboldstj­erner mødes i kamp, mens de bedste musikere spiller op til dans. På den måde vil han forsøge at samle verden og sprede et budskab om medmennesk­elighed og næstekærli­ghed.

Noget af det, som Qatar i hvert fald ikke har fået ros for hverken før eller under VM- slutrunden. Men for præsidente­n handler det altså blot om kulturfors­kelle.

– Jeg elsker Europa. Jeg elsker USA. Jeg elsker Asien. Jeg elsker resten af verden.

– Jeg elsker dem, fordi de har deres egne kulturer, deres egne traditione­r, deres egne værdier, hvilket jeg respektere­r, siger al- Khelaifi. mwd

 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? – Det, vi siger i Qatar, er, at vi har vores egne værdier og kultur, fortæller Nasser Al- Khelaifi. Gået for vidt
FOTO: GETTY IMAGES – Det, vi siger i Qatar, er, at vi har vores egne værdier og kultur, fortæller Nasser Al- Khelaifi. Gået for vidt

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark