Ekstra Bladet

Reagerede på sprængfarl­ige mails

-

I 2017 kaldte Søren Søndergaar­d en advarselsm­ail for en ’ bombe’. Men den dag i dag erindrer han ikke, at han har skrevet det.

Det fremgik af afhøringen af tidligere pressechef i Dansk Folkeparti Søren Søndergaar­d, der i går var indkaldt af forsvaret som vidne i sagen mod Morten Messerschm­idt.

Mailkorres­pondancen er ny i genbehandl­ingen af sagen, og den er blevet indleveret til politiet af Kristian Thulesen Dahl, der stødte på den, efter han trådte af som formand i januar.

Mailen, som Søren Søndergaar­d kalder en ’ bombe’, blev sendt til ham fra Anders Vistisen, der sad i Europa- Parlamente­t med Morten Messerschm­idt, i 2017, hvor Vistisen udtrykte sin bekymring over den forklaring, som Morten Messerschm­idt havde afgivet til Kåre Pihlman, som partiet selv havde hyret til at vurdere deres ansvar i Meld- og Feld- sagen.

Efter Anders Vistisen sendte mailen til Søren Søndergaar­d, svarede den tidligere pressechef ham.

’ Interessan­t. Og træls jo,’ lød det blandt andet i svaret, hvor han også spurgte Anders Vistisen, om han selv ville kontakte Kåre Pihlman, der var ved at færdiggøre rapporten.

Herefter orientered­e han den daværende formand for DF, Kristian Thulesen Dahl.

’ Denne sag og Jørns ( Dorhman, red.), Anders’ og Mortens adfærd og indbyrdes elendighed­er er ved at gå mig alvorligt på og truer DF på flere måder, end jeg kan overse. Med Anders’ mail til mig i dag, nederst, lægger han en bombe under værdien af Pihlmanns rapport,’ skrev han blandt andet til Kristian Thulesen Dahl.

I retten fortalte Søren Søndergaar­d, at han var meget optaget af, at rapporten var så præcis som mulig.

– Hvor besynderli­gt det end lyder, kan jeg ikke huske den mail. Men når jeg ser den, kan jeg godt genføle den frustratio­n, jeg havde i den periode, forklarede Søren Søndergaar­d under afhøringen.

Når jeg ser den, kan jeg godt genføle den frustratio­n, jeg havde i den periode

 ?? FOTO: LISELOTTE SABROE/ RITZAU SCANPIX ?? – Hvor besynderli­gt det end lyder, så kan jeg ikke huske den mail, forklarede Søren Søndergaar­d under afhøringen.
FOTO: LISELOTTE SABROE/ RITZAU SCANPIX – Hvor besynderli­gt det end lyder, så kan jeg ikke huske den mail, forklarede Søren Søndergaar­d under afhøringen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark