Ekstra Bladet

HJULMANDS BESKEDNE STORVASK

På trods af landsholde­ts pinlige præstation­er ved VM bliver det ganske få spillere, der ikke får genvalg til marts

-

DOHA ( Ekstra Bladet): VM- fiaskoen stod stadig malet i ansigtet på Kasper Hjulmand, efter han havde sovet på den gigantiske nedtur.

Men han afsluttede ikke den katastrofa­le VM- slutrunde med de store konklusion­er på daværende tidspunkt.

Danmark rejste hjem fra VM som ydmyget og klædt af til skindet efter et gruppespil, hvor det sat lidt på spidsen kun har været værterne fra Qatar, der har været dårligere spillemæss­igt af de 32 deltagerla­nde.

Men den storvask, der tidligere har fundet sted efter slutrunder, kommer slet ikke til at ske ovenpå blamagen i Qatar.

Dem, der drømmer om generation­sskifte, kan godt glemme det. For det kommer ikke til at ske.

Beskeden karakter

Det bliver nemlig udskiftnin­ger af beskeden karakter i Kasper Hjulmands trup til de næste opgaver, hvor EM- kvalifikat­ionen begynder 23. marts mod Finland i Parken.

Umiddelbar­t er 33- årige Daniel Wass og 31- årige Jens Stryger Larsen de to i størst fare for at ryge ud i landsholds­kulden.

Wass er gået på nedtrapnin­g i Brøndby, hvor niveauet i Superligae­n er lavere end, hvor han kom fra. Jens Stryger risikerer at blive overhalet af Bah og Victor Kristianse­n.

Intet. Absolut intet tyder på, at landsholde­ts mest rutinerede trio, Kasper Schmeichel på 36, Simon Kjær på snart 34 og Christian Eriksen på snart 31, har intentione­r om at stoppe i landsholds­regi.

Schmeichel tegnede i sommer en kontrakt for tre år med Nice. Simon Kjær drømmer om at spille mange år endnu på højeste niveau, selv om han kun er på kontrakt frem til sommeren 2024. Og så er der Eriksen, der aldrig er skadet og virker meget fit.

På trods af nedturen har

Kasper Hjulmand trods alt formået at få mange unge kræfter ind på holdet.

Den unge trio

Den unge trio på 22 år – Andreas Skov Olsen, Mikkel Damsgaard og Jesper Lindstrøm – har mange år foran sig i den røde trøje.

Det samme har 23- årige Jonas Wind, selv om han ikke fik ét minut i Qatar.

Siden følger så en stor gruppe på ni spillere, som er i aldersgrup­pen 24- 26 år. De er på vej ind i deres bedste fodboldald­er.

Det er spillere som Alexander Bah, Kasper Dolberg, Andreas Christense­n, Rasmus Nissen, Mathias Jensen, Joachim Andersen, Joachim Mæhle, Victor Nelsson og Robert Skov.

Pierre- Emile Højbjerg, Christian Nørgaard og Yussuf Poulsen er i deres bedste fodboldald­er, selv om det var svært at se under slutrunden, hvor Højbjerg præsterede skidt, Nørgaard og Poulsen ikke var i i form til at spille særlig meget.

Og så er der 31- årige Martin Braithwait­e, der måske ikke holder til næste VM, men med to et halvt år på topplan i Spanien, kommer han til at byde sig til. Specielt hvis han fortsætter med at score ofte i La Liga.

Endelig er der Andreas Cornelius, der fylder 30 til marts. Han kan på sigt sagtens blive overhalet, fordi det ikke er et plus i bogen, han er draget hjem til Superligae­n, hvor han slet ikke bliver presset på samme måde som eksempelvi­s Rasmus Højlund i Serie A.

Michel Wikkelsø Davidsen mwd@ eb.dk Rasmus Glud glud@ eb.dk Mads Glenn Wehlast

mgw@ eb.dk Lars Lars Poulsen Pou foto@ eb.dk

 ?? ??
 ?? ?? Alexander Bah, Kasper Dolberg og Joakim Mæhle er tre af de spillere, der er på vej mod deres bedste fodboldald­er.
Alexander Bah, Kasper Dolberg og Joakim Mæhle er tre af de spillere, der er på vej mod deres bedste fodboldald­er.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark