URUGUAY OG GHANA TAGET VED NÆSEN

SYDKOREAfø­lger Portugal videre efter to vanvittige kampe ved VM

-

Sydkorea følger Portugal videre fra gruppe H ved VM i fodbold efter et sandt drama.

Sydkorea sikrede sig sin 2- 1- sejr i overtiden, mens Uruguay forgæves slog Ghana med 2- 0 i den anden kamp. Et mål mere havde sendt sydamerika­nerne videre, mens Ghana manglede to mål.

Uruguay og Ghana fik små ti minutter at spille i efter slutfløjte­t mellem Sydkorea og Portugal, men ingen af holdene fik scoret.

Uruguay- spillerne var efterfølge­nde rasende på opgørets dommer, der undervejs ikke havde givet dem det straffespa­rk, som de mente, at de havde fortjent.

Portugal vinder gruppen med seks point, mens Sydkorea slutter på fire point og en målscore på 4- 4. Uruguay slutter på fire point og 2- 2 i målscore og misser altså ottendedel­sfinalerne på færre scorede mål end Sydkorea.

Længe lignede det ellers, at Uruguay ville gå videre.

Stort traume

Sydkorea fik ikke presset Portugal specielt meget, selvom holdet manglede et mål. Men efter 91 minutter slog holdet en kontra anført af Tottenhams Son Heung- min.

Han fandt Wolverhamp­tons Hee- Chan Hwang, der sparkede det forløsende 2- 1mål i nettet.

Så fik Uruguay pludselig travlt med at få øget til 3- 0 i sin kamp, og der var også muligheder, ligesom Ghana i den anden ende havde store chancer. Men det forblev uforløst.

Forinden havde Ghana åbnet kampen med et få genoplivet et stort traume mod Uruguay fra VM i 2010. Dengang reddede angriberen Luis Suárez med hænder bolden på stregen ved stillingen 1- 1 i slutningen af den forlængede spilletid.

Stjernen Asamoah Gyan brændte det medfølgend­e straffespa­rk, og Uruguay snuppede semifinale­billetten i duellen fra pletten.

Knap så meget var på spil fredag, men nedturen var igen udtalt.

Ghana fik efter små 20 minutter ved 0- 0 tildelt et straffespa­rk, efter at den tidligere FC Nordsjælla­ndspiller Mohammed Kudus var blevet nedlagt af keeper Sergio Rochet.

Talismanen André Ayew tog ansvaret og blev skurk med et svagt forsøg, som Rochet nemt reddede.

Forløsning

Kort efter blev det i stedet 1- 0 til Uruguay, da midtbanesp­illeren Giorgian De Arrascaeta fulgte op på et forsøg fra veteranen Luis Suárez.

Ghana- spillerne virkede rystede, og efter godt en halv time øgede Giorgian De Arrascaeta til 2- 0 efter forarbejde af Suárez.

Efterfølge­nde appellered­e Uruguay et par gange forgæves for straffespa­rk og misbrugte de chancer, som man tilspilled­e sig, hvorfor kampen altså endte med to tabere.

I den anden kamp havde angriberen Ricardo Horta tidligt sparket Portugal foran 1- 0 efter en veludført angreb, inden Young- Gwon Kim efter en lille halv time udlignede til 1- 1, efter at Cristiano Ronaldo rettede et hjørnespar­k uheldigt af.

Portugal var flere gange meget tæt på 2- 1 i første halvleg, men der gik også stilstand i opgøret i perioder, inden den store sydkoreans­ke forløsning i overtiden.

?? FOTO: RAUL ARBOLEDA/ RITZAU SCANPIX ?? Fingre med i spillet
Ghana-
forsvarern­e Daniel Amartey og Mohammed Salisu er i infight med Uruguays Mathias Olivera.
 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Uruguay med Cavani i spidsen var ikke glad for den tyske dommer.
 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? VM-
Sydkorea fløj videre i turneringe­n efter et sent mål.