Ekstra Bladet

JEG VIL GØRE BØRN NYSGERRIGE

Man kan lege megen sjov historisk viden ind i børn, siger forfatter Merlin P. Mann

- HELLE KASTHOLM HANSEN FOTO: LINDA JOHANSEN hka@ eb.dk

Mange børn vil måske mene, at det er virkelig kedeligt at gå på museum og kigge på støvede genstande i montrer, men hvis børnene kan få hul på historien bag de mennesker, der brugte tingene, kan fantasien få vinger, og lysten til at vide mere vil vokse.

Merlin P. Mann er en 50- årig halvstuder­et fyr med både lidt filosofi, lidt oldtidskun­dskab og noget manus- undervisni­ng fra filmskolen i bagagen.

❘ de seneste 20 år har han skrevet, og netop nu er den tredje i en serie på formentlig fem om mysterier på museer kommet ud.

– Min målsætning er at gøre børn nysgerrige, og når de først har opdaget relevansen af det, de har foran sig, skal de nok få lyst til at læse videre. Måske skal vi bare glemme kanonen og klassikern­e for en stund og lade børnene begynde med noget, der indeholder spænding og eventyr, siger Merlin P. Mann.

Humor og magi

Selv lærte Merlin at læse via rollespil og tegneserie­r, og da hele hans opvækst og ungdom er gået med dungeons and dragons, har hans børnebøger ikke overrasken­de et udspring i eventyr, fantasy og spænding.

– ❘ dag er viden let tilgængeli­g, så det handler bare om at motivere dem. Med mine bøger forsøger jeg at gøre børn nysgerrige på historien, så de selv får lyst til at få mere at vide. Jeg bruger humor, action og magiske påhit, og det var virkemidle­r, som virkede for mig selv, og som jeg nu i en opdateret version forsøger at give videre.

Merlin understreg­er, at han gerne vil have, at børnelitte­raturen rummer børnene, der hvor de er, og at de kan fanges ind af den underligge­nde magi, som kan skabes på museer og andre ’støvede’ steder.

De to tidligere bøger i serien hedder ’ Blodkongen­s datter. Rane og det magiske museum’ og ’Skyggerne i isen. Rane og det magiske museum’.

 ?? ?? Merlin P. Mann ønsker, at børnelitte­raturen rummer børnene, der hvor de er, og han mener, at de kan fanges ind af den underligge­nde magi, som kan skabes på museer og andre ’støvede’ steder.
Merlin P. Mann ønsker, at børnelitte­raturen rummer børnene, der hvor de er, og han mener, at de kan fanges ind af den underligge­nde magi, som kan skabes på museer og andre ’støvede’ steder.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark