Ekstra Bladet

ROTTEGIFT FOR RETSFØLELS­EN

EKSTRA BLADET MENER – NÅR INGEN ANDRE TØR

- Knud Brix ANSVARSHAV­ENDE CHEFREDAKT­ØR

på billedet, hvad ser du? For 15 SE GODT år siden havde mandens kontrafej nok indbudt til et svar noget i retning af; en succesfuld bankmand, en karismatis­k finansfyrs­te i den gamle kongeby Roskilde og selve indbegrebe­t af de guldbelagt­e tiders mand før finanskris­en.

et andet. Vi har nu NU ER SVARET

Højesteret­s ord for, at manden med den sirlige grå manke er personific­eringen af vrangbille­det på alt, hvad der var galt med bankverden­en, før boblen brast.

blev den tidligere direktør I DENNE UGE i Roskilde Bank, Niels Valentin Hansen, nemlig dømt for at have ydet gigantlån til fire af finanskris­ens værste fallenter og fusentaste­r; Kenneth Schwartz Thomsen, Steen Gude, Carsten Leveau og Jens Juul- Hansen. Lynhurtige finansdren­ge, som Ekstra

Bladets læsere måske vil huske for deres oppustede ejendomsci­rkusser og kreative luftkastel­ler, der var med til at tvinge banken i knæ.

er dommen en sejr. Den PÅ OVERFLADEN sender et glasklart signal til fremtidens bankbosser om, at det ikke er omkostning­sfrit at misrøgte kundernes penge og køre en bank i sænk, er det blevet anført. Valentin skal nu punge ud med svimlende 232 millioner kroner i erstatning.

er i virkelighe­den en hån MEN DOMMEN og en pyrrhussej­r – altså en dyrekøbt sejr, der på ingen måde står mål med tab og omkostning­er.

’ Endnu en sådan sejr, og det vil være ude med mig,’ skal den græske kong Pyrrhos ifølge legenden have sagt, da han med enorme tabstal sejrede over romerne i Syditalien i år 279 før Kristi.

måde er det med ValentinPÅ SAMME sejren i Højesteret.

Den er uhyre dyrekøbt og ren rottegift for retsfølels­en.

skulle det tage 14 lange FOR HVORFOR år? Denne absurd langmodige vals gennem retssystem­et udvander aldeles skrækeffek­ten. Hvorfor går resten af bestyrelse­n fri? Dommen var en syngende lussing til statens håndlanger­e i Finansiel Stabilitet, der fik trukket alle tænder ud med frifindels­en af bestyrelse­n. Og ser ofrene for denne perverse finansroul­ette nogensinde deres penge?

pensionist Niels DEN NU 80-ÅRIGE

Valentin kommer næppe til at betale mange basseører i erstatning – og da slet ikke de 232 millioner.

den sørgelige sandhed, at TILBAGE STÅR det reelt er straffrit at sjofle almindelig­e menneskers hårdt tjente penge bort.

borgere i Roskilde – og resten DE JÆVNE af den krakkede banks kunder, der har mistet huse, pensioner eller opsparinge­r – må med rette sidde tilbage med en fad smag i munden og en følelse af, at retfærdigh­eden slet, slet ikke skete fyldest. Og så rejser dommen det vigtigste spørgsmål; når det gigantiske bankkrak ikke har flere konsekvens­er, kan det så ske igen?

Når det gigantiske bankkrak ikke har flere konsekvens­er, kan det så ske igen?

 ?? FOTO: FINN FRANDSEN ?? Niels Valentin kommer næppe til at betale mange basseører i erstatning
232
– og da slet ikke de millioner.
FOTO: FINN FRANDSEN Niels Valentin kommer næppe til at betale mange basseører i erstatning 232 – og da slet ikke de millioner.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark