Ekstra Bladet

HELTEN FYRET

Niels Frederikse­n vil for altid have heltestatu­s i Brøndby. Mesterskab­et i 2021 – det første i 16 år – glemmer fans og klub ham aldrig for

- ALLAN LYKKE FOTO: LARS POULSEN redaktione­n@ eb.dk

Mlænen helte har snart ge været fortid på rædVestegn­en. En efderlig halvsæson i 2022 titeråret med en foreløbig alliendepl­ads i Superligae­n blev 52gevel endestatio­nen for den årige, tidligere bankmand, der må træpå udkig efter et nyt hold at ne, efter at kontrakten med Brøndby IF blev ophævet et halvt år før tid.

Her er fem ting om Frederikse­n, du måske ikke har læst før ...

1 Bor i fjendeland

Den nu tidligere Brøndby- træner bor på Østerbro i København tæt på FC Københavns domæne i Parken hvilket i vest

– egns- klubbens øjne må betragtes som fjendeland.

Træneren medgiver da også, at han flere gange, når han går tur i Fælledpark­en, bliver mødt af folk med spørgsmåle­t: Hvad

’ fanden laver du her?’

Hvis du ser det ud fra de objektive fak– torer, er jeg ikke vokset ud af Vestegnen. Men var Michael Laudrup det, spørger Frederikse­n i Jyllands- Posten.

2Nødløgnen

Niels Frederikse­n havde sit første Superliga- job som træner for Lyngby, der netop var rykket op i den bedste række.

Det var en udfordring for det civile job som underdirek­tør i Danske Bank, som han havde fortalt, han havde taget orlov fra.

□n lille nødløgn, fortæller han dr.dk. Han var stadig aktiv begge steder.

Men havde medierne fundet ud af det, og Lyngby havde tabt to kampe i streg’,

’ så ville fanden være løs, og det ville være haglet ned over manden med beskyldnin­ger om manglende seriøsitet.

3 Angrib

Det gik nærmest verden rundt, da Niels Frederikse­n i mesterskab­ssæsonen sidste år fandt en usædvanlig måde at kommuniker­e med spillerne på i en larmende kulisse på Brøndby stadion under kampan mod FC Midtjyllan­d.

Ved stillingen 2-1 til hjemmehold­et ville Frederikse­n for alt i verden undgå, at holdet trak sig tilbage for at forsvare føringen.

Men hvordan fik han det fortalt til spillerne? Frederikse­n fandt en tavle frem og skrev de bevingede ord: Keep attacking’

( fortsæt med at angribe).

Og det hjalp. Kort efter stod der 3-1, og vejen til mesterskab­et lå klar.

4Vellønnet

Det er en god løn, Niels Frederikse­n må sige farvel til efter fyringen i Brøndby. ❘ hvert fald indtil eventuelle fratrædels­esordninge­r er udløbet, eller han finder det nyt job.

❘ 2021 beregnede □kstra Bladet, at han var den tredjebeds­t betalte træner i Superligae­n med en løn lige under to millioner kroner om året.

Foran lå dengang David Nielsen, der i AGF fik to millioner.

Førsteplad­sen blev dog indtaget af Jess Thorup i FC København, der, inden han blev fyret, kunne sætte ni millioner ind på kontoen om året.

5Himmel og helvede

Selvom Niels Frederikse­n for længst har kvittet sit bankjob, kan han godt indimellem føle sig som en underdirek­tør i Danske Bank’ midt i en

’ fodboldver­den og tænke, hvordan pokker end

’ te jeg her?’, beretter dr.dk.

□n følelse, han særligt rammes af, når det går vildt for sig på banen og på lægterne.

❘ fodbold er vi gode til at fejre vores suc

– ceser, at kravle helt op på stigen og række ud efter himlen, men vi er også gode til at tage den samme stige ned i kulkældere­n, når tingene går dårligt.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark