Ekstra Bladet

Politisk vakt i Nordvest

-

Den unge Pia Kjærsgaard kom først i forretning og siden på kontor. Først derefter kom jobbet som hjemmehjæl­per.

Jeg kørte som hjemmehjæl– per ude i Nordvest i København. Det var ikke hipt som nu, men et udpræget arbejderkv­arter med små lejlighede­r, mange børn og mange nedslidte ældre. Det var ubetinget her, min politiske interesse

blev vakt.

Mange af de steder, jeg kom, – havde billeder af Stauning på væggen, og selv om jeg ikke blev socialdemo­krat, så var det de sociale forhold og forholdene for de ældre, der greb mig.

Hylder genbrug

Dengang kæmpede Fremskridt­spartiet mod skrankepav­er og andre, der besværligg­jorde de socialt udfordrede og ældres forhold.

Det ( var) de sociale forhold og forholdene for de ældre, der greb mig

Jeg blev politisk vakt og med– lem af Fremskridt­spartiet, længe inden der kom indvandrin­g. Den slags var slet ikke på tale i 1970’erne, men social ulighed og elendighed blandt ældre eksistered­e også tilbage i tiden.

Pia Kjærsgaard erindrer smilende, at hun og Henrik købte brugt børnetøj, barnevogne og den slags. Faktisk husker hun, at de ubemidlede nygifte par fik en startpakke’ fra Mødrehjælp­en, ’ da den første graviditet havde meldt sig, og der skulle gøres klar til babyen.

❘ dag er det gudskelov mo– derne at benytte sig af genbrug. På den

måde kan man ikke se forskel på dem, der virkelig køber brugt tøj af nød, og dem, der gør det for at være miljøbevid­ste. Det kan jeg godt lide, for så undgås stigmatise­ringen på det område, siger hun.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark