Ekstra Bladet

Sebastian Klein har skrevet en bog om ’ Verdens 100 mest berømte dyr’

HANEN UDEN HOVED OG ANDRE FANTASTISK­E DYR

- HELLE KASTHOLM HANSEN hka@ eb.dk

Når man ser på de 100 mest berømte dyr, som Sebastian Klein har valgt ud til sin nye bog, overraskes man over, hvad dyr kan – og kan holde til.

– Dyr kan samarbejde med mennesker på helt exceptione­l vis. Og de kan lære ting, som er menneskeli­ge og derfor overrasken­de, siger Sebastian Klein.

Om det er dyr i vand, til lands eller i luften, er uvæsentlig­t, for i alle kategorier findes der bemærkelse­sværdige og berømte dyr, som kan få læserne til at tabe næse og mund.

– For eksempel er historien om Mike, den hovedløse hane, en af de mere skøre historier. □n bondemand i Colorado huggede hovedet af en hane. Desværre fik han kun hugget ’det meste’ af hovedet af. Øjne og næb lå på jorden, men på trods heraf fortsatte hanen med at gå rundt og opføre sig som vanligt. Den forbavsede bonde begyndte derfor at fodre hanen med pipette, og i lang tid gik det godt. Hanen levede og blev tilmed berømt. Bonden kaldte dyret Mike, og han tjenete styrtende på at vise det hovedløse dyr frem. Pludselig tjente han, hvad der i nutidskron­er svarer til 250.000 kroner pr. måned. Hanen blev en guldfugl, men eventyret endte efter et par år, idet Mike trods den møjsommeli­ge madning blev kvalt i et majskorn, fortæller Sebastian Klein.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark