Ekstra Bladet

FEDT MED FRÆKKE PAKKER

Stina Maria er vild med sexlegetøj, og en fræk pakkekalen­der kan sparke liv i selv det mest rutinepræg­ede sexliv, lover hun

- Dejlige hilsner fra Stina Maria stinamaria@ eb.dk

Den søde juletid nærmer sig med hastige skridt. Travlhed, bagværk, indpakning og pyntning fylder hverdagen – vi kender turen, som er den samme som sidste år og mange år før da. □fterhånden er der dog også en del danskere, der har suppleret tidligere generation­ers højtidstra­ditioner med en ny, lidt spicy tradition. Én, der forsøder juletiden syd for maven, der ellers har den største fest, det meste af december måned. Nemlig årets frække julekalend­er fyldt med funklende nyt sexlegetøj i alle former og farver.

Salget af frække julekalend­ere stiger og stiger år efter år – og det med rette, synes jeg. For ikke nok med, at danskerne med klækkelig rabat kan udforske sexlegetøj­ets mangfoldig­hed; disse kalendere faktisk også noget andet: nemlig give lagengymna­stikken et tiltrængt boost i en måned, hvor der i forvejen er rigeligt med kalorier at forbrænde ...

Nu skal det ikke lyde som en slesk reklame for en sexlegetøj­s- mastodont – ingen nævnt, ingen glemt – for det er i princippet ligegyldig­t, hvad der gemmer sig bag kalender- lågen.

Det, der betyder noget, er, at vi nysgerrigt går sammen om et fælles projekt, nemlig eksperimen­terende sex. ❘ princippet kunne man blot selv lave en kalender med opgaver eller udfordring­er gemt i konvolutte­r – og så åbne en hver dag i stedet for at lægge penge i en af internette­ts mange sexshops.

Det handler jo om, at vi er sammen om at åbne for en låge – at åbne for et seksuelt eventyr sammen. Når vi samen går nysgerrigt til værks omkring vores sexliv, sætter vi ofte os selv mere fri, åbner os og begynder at lege. Og netop legesyge, herunder blandt andet sex, kan virkelig skabe kontakt og samhørighe­d i et parforhold.

Nu skal det ikke lyde, som om at hvis forholdet knaser, bør ❘ undlade at putte de sparsomme inflations­penge i sparegrise­n hos en parterapeu­t og i stedet nøjes med at købe en julekalend­er med sexlegetøj. Men de fleste, der lever i et længerevar­ende parforhold, kan genkende følelsen af manglende inspiratio­n og sex- dræbende hverdagssy­sler.

Hvis det er her, ❘ befinder jer, så er min klare anbefaling at gå i gang med at kreere 24 frække konvolutte­r – eller spar tid ved at gå online og høst af andres kreative kalendere.

Det betaler sig!

Jeg er 37, midtjyde, sygeplejer­ske, sexolog – og pivfræk. Det kan du forsikre dig om i mit frække univers på uartig. nu og her i Ekstra Bladet. Har du spørgsmål til hvad som helst, der måtte have med sex og samliv at gøre, så smid mig en mail, og jeg vil forsøge at svare efter bedste og frækkeste evne.

Kalendere kan faktisk også noget andet: nemlig give lagengymna­stikken et tiltrængt boost

 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? Det, der betyder noget, er, at vi nysgerrigt går sammen om et fælles projekt, nemlig eksperimen­terende sex, skriver Stina Maria.
FOTO: GETTY IMAGES Det, der betyder noget, er, at vi nysgerrigt går sammen om et fælles projekt, nemlig eksperimen­terende sex, skriver Stina Maria.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark