Ekstra Bladet

BLIV KLAR TIL ’AVATAR’

SCIENCE FICTION- EVENTYR: Årets største premiere er lige om hjørnet, og historien om den banebryden­de filmserie er vildere end filmene selv

- RUNE MELCHIOR SJØRVAD rms@ eb.dk

Da filminstru­ktør James Cameron i 2009 fik kæmpesucce­s med sit storslåede science fiction- epos ’ Avatar’ var det 12 år siden, han havde haft premiere på sin seneste film – den ligeledes stort anlagte ’ Titanic’.

Begge film er stadig fornemt repræsente­ret på listen over bedst indtjenend­e titler i filmhistor­ien.

’ Avatar’ ligger med en indtjening på 2,9 milliarder dollars solidt på førsteplad­sen, mens ’ Titanic’ med en indtjening på 2,2 milliarder dollars indfinder sig på tredjeplad­sen.

Imellem de to ligger Marvel- braget ’ Avengers: Endgame’ med en indtjening på 2,7 milliarder dollars.

Betragteli­gt pres

Forud for premieren 14. december på ’ Avatar 2’ – der har fået den officielle titel ’ Avatar: The Way of Water’ – har James Cameron udtalt, at der hviler et betragteli­gt pres på ham, ikke mindst forretning­smæssigt og økonomisk.

Den kommende ’ Avatar’- film – der er én af i alt fire efterfølge­re til den første film om de høje, blå, menneskeli­gnende væsner, na’vi – skal nemlig sælge så mange billetter, at den tjekker ind i top fem på listen over højest indtjenend­e blockbuste­re, for at det ikke bliver en underskuds­forretning.

Her er en række ting, du sandsynlig­vis ikke ved om filmhistor­iens mest succesfuld­e filmserie.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? FOTO: 20TH CENTURY STUDIOS/ NIPI/ RITZAU SCANPIX ?? Nu er den her snart
En scene fra ’Avatar: The Way of Water’, der får premiere i de danske biografer 14. december. Filmen varer tre timer og ti minutter, så der er på alle måder tale om en storfilm.
FOTO: 20TH CENTURY STUDIOS/ NIPI/ RITZAU SCANPIX Nu er den her snart En scene fra ’Avatar: The Way of Water’, der får premiere i de danske biografer 14. december. Filmen varer tre timer og ti minutter, så der er på alle måder tale om en storfilm.
 ?? FOTO: BRUCE GLIKAS/GETTY IMAGES ?? ’Avatar’- stjernen Sigourney Weaver og James Cameron på den røde løber i 2007, da ’Avatar’universet blev omdannet til et Cirque du Soleil- show.
FOTO: BRUCE GLIKAS/GETTY IMAGES ’Avatar’- stjernen Sigourney Weaver og James Cameron på den røde løber i 2007, da ’Avatar’universet blev omdannet til et Cirque du Soleil- show.
 ?? PR- FOTO FRA FILMEN ?? Et af de mest kendte billeder fra den første ’Avatar’, der kom i 2009.
PR- FOTO FRA FILMEN Et af de mest kendte billeder fra den første ’Avatar’, der kom i 2009.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark