Ekstra Bladet

NATUREN TRÆKKER

Danser Jenna Bagge har rejst som danser og boet en årrække i Hong Kong, men det er først de seneste par år, hun er blevet bidt af at rejse på egen hånd

- KIRI KIM LASSEN JENSEN

Er du den berejste type?

- Jo, jeg har rejst meget med min dans gennem årene og også set nogle steder og byer både i □uropa og Asien, som man måske ikke ellers ville besøge som turist. Dog skal det siges, at når jeg har rejst for at deltage i konkurrenc­er og turneringe­r, har der ikke været så meget tid til meget andet end at danse. Sjældent har der været mere end en halv dag til sightseein­g, men så lærer man at prioritere, hvad man gerne vil se.

Ud over med dansen, har du så rejst meget?

- ❘kke så meget, men de sidste par år har jeg taget revanche. Albert og jeg har rejst sammen flere gange.

Hvor var I sidst?

- ❘ sommer var vi en tur i Californie­n. Jeg havde været der en gang før med min familie, men jeg ville rigtig gerne vise ham det. Så vi lejede en bil og kørte op langs vestkysten, så en nationalpa­rk og besøgte blandt andet Las Vegas og Los Angeles. Albert er jo skuespille­r og meget interesser­et i film, så vi besøgte naturligvi­s også Hollywood og alle filmstudie­rne. Det var ret spændende at se alle rekvisitte­rne og kulisserne fra de film, man kender.

Hvad lægger du ellers vægt på, når du er ude at rejse?

- Der må gerne være noget smuk og anderledes natur. Det betyder faktisk ret meget for mig at få udvidet min horisont gennem naturen. Danmark er også et smukt land, men det er meget småt, i forhold til når man for eksempel kører gennem Death Valley og ikke møder andre, og ørkenen strækker sig så langt, øjet rækker til alle sider. Det kan tage pusten fra mig, hvor storslået og øde naturen kan være, og hvor små vi mennesker er, når man kommer helt derud, hvor naturen hersker.

Hvad gjorde du med ferie under coronakris­en?

- Den første sommer var jeg bare hjemme i Danmark i sommerhus med Mille og Asta, og sommeren efter i 2021, hvor jeg i mellemtide­n havde mødt Albert, var han og jeg i Nice i Sydfrankri­g. På det tidspunkt måtte man godt rejse, men det var med restriktio­ner og mundbind alle vegne, selvom det var utrolig varmt at have på.

Hvilken slags ferie voksede du op med?

- Det var en god blanding af storby- og badeferier, og så var jeg flere gange med min far ude at rejse. Han var sportsjour­nalist på □kstra Bladet, da jeg var yngre, og dækkede blandt andet Ol i Beijing, hvor jeg fik lov at komme med. Og så boede jeg selv i Hong Kong, fra jeg var 21 til 24 år.

Hvordan var det?

- Jeg var rigtig glad for det og boede der for at danse. Men det er en meget anderledes kultur end den danske, med mindre plads for den enkelte at lykkes med sine drømme. De er så mange mennesker, at man godt kan mærke, at den personlige frihed bliver nødt til at komme i anden række, så hvis ens forældre siger, man for eksempel skal blive læge, så bliver man det. ❘kke at de nødvendigv­is er ulykkelige af den grund, for de kender jo ikke til andet, men det var et kulturchok for en dansker, der jo er vant til, at det er op til den enkelte at forme sit liv. Til sidst fik jeg faktisk hjemve og flyttede hjem til Danmark.

Hvornår skal I ud at rejse næste gang?

- Vi havde snakket om at skulle en tur til Paris her før jul, men så kom Joel Hyrland og jeg så langt i ‘ Vild med dans’, at vi ikke rigtigt kunne nå det alligevel. Så lige nu er vi i gang med at planlægge en tur til Australien i vinterferi­en.

Hvad skal I se?

- Vi flyver til Sydney, så Operahuset skal vi selvfølgel­ig se, og så er planen lige nu, at vi skal bo et par dage ude på Fraser ❘sland, der er verdens største sandø med nogle enormt smukke strande. Australien er jo også kendt for sit rige dyreliv, så jeg vil rigtig gerne se koalaer og kænguruer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark