Ekstra Bladet

NU KAN DU SNART FLYVE DIREKTE TIL INDIEN FRA KØBENHAVN

Efter tre lange år med coronanedl­ukninger genoptager Air India atter engang ruten mellem København og Delhi

- EMIL RÜTZOU

1. marts bliver dagen, hvor Air ❘ndias Boeing 787- Dreamliner lægger an til landing og markerer genstarten på en succesrig direkte rute mellem Danmark og ❘ndien. Ruten kommer til at have tre ugentlige afgange fra København, og kommer til at styrke samhandlen og turismen, mener direktør for CPH.

Det skriver Københavns Lufthavn i en pressemedd­elelse.

– Delhi- CPH ruten vil styrke vores position som Nordeuropa­s vigtigste trafikknud­epunkt og give masser af nye muligheder for forretning og ferie i Asien. Dertil kommer, at rejsende fra København vil kunne flyve via Delhi til en lang række destinatio­ner i ❘ndien og resten af Asien, siger administre­rende direktør Thomas Woldbye.

Som medlem af Star Alliance vil Air ❘ndia få mulighed for at benytte det store Star Alliance transfer- netværk i København og sende indiske rejsende fra Delhi videre ud i □uropa via Københavns Lufthavn.

– □n direkte flyforbind­else til ❘ndien var i mange år et stort ønske i Danmark, hvor regering, ministerie­r, myndighede­r, virksomhed­er og lufthavnen arbejdede intenst på at få landet ruten mellem Delhi og CPH. Det lykkedes endelig i 2017, fortæller Thomas Woldbye.

Allerede i 2019 var der 89.000 rejsende og 8 ud af 10 sæder solgt. Ruten blev sat på hold i marts 2020, da pandemien ramte. □fter snart tre års pause er Air ❘ndia klar til at genstarte.

– Det er virkelig en god nyhed for Danmark og Sydsverige, understreg­er Thomas Woldbye.

Godt nyt for turismen

❘ ❘ndien er lysten til at rejse ud i verden betydeligt voksende. Før coronaen ramte, var antallet af indiske udrejsende turister fordoblet på få år, og det er genoptagel­sen af ruten blandt andet et produkt af.

Hos Wonderful Copenhagen kvitterer administre­rende direktør Mikkel Aarø- Hansen for det tætte, mangeårige samarbejde om at få Air ❘ndia til Danmark – og nu at få genstartet ruten efter corona. Det vil også betyde flere indiske turister og forretning­sfolk i Danmark.

– Direkte ruter, der forbinder København med vækstcentr­e og knudepunkt­er ude i verden, har kæmpe samfundsmæ­ssig betydning. Både i forhold til at tiltrække talenter, investerin­ger og internatio­nale turister hertil. Og for eksport og udrejsemul­igheder for danskerne den anden vej, siger Mikkel Aarø- Hansen.

Det er virkelig en god nyhed for Danmark

 ?? FOTO: DANIEL ELEDUT/ UNSPLASH ?? Air India har 27 Boeing 787 i drift hvoraf den ene kommer til at flyve mellem København og Delhi.
FOTO: DANIEL ELEDUT/ UNSPLASH Air India har 27 Boeing 787 i drift hvoraf den ene kommer til at flyve mellem København og Delhi.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark