Ekstra Bladet

MIT EGO ER MINDRE

HOLDSPILLE­R: Teamkammer­aten er en Formel 1- kørers største rival, men Kevin Magnussen insisterer på, at han prioritere­r holdet over dueller mod sin nye makker

-

For mig er det fokus på, at vi er et hold, og vi skal arbejde sammen

YAS ISLAND ( Ekstra Bladet): Set udefra venter der et helt anderledes højspændt arbejdsmil­jø, når Kevin Magnussen fra næste sæson skal dele Haasgarage­n med Nico Hülkenberg i stedet for Mick Schumacher.

Set indefra forventer den 30- årige dansker noget andet.

Da Ekstra Bladet satte sig med Magnussen lige før afslutning­en i Abu Dhabi, var hans største frygt, at nogen skulle blande ham ind i teamledels­ens beslutning.

Danskeren har i de forgangne måneder gentagne gange understreg­et, at Mick Schumacher fortjener en plads i Formel 1, og at han ingen holdning har til den populære tyskers exit.

Beslutning­en var ikke hans.

Samarbejde­t med Schumacher var meget ukomplicer­et sammenlign­et med forholdet til Romain Grosjean. Særligt i de første år flød informatio­nerne ikke helt frit mellem den franske og den danske side af garagen.

Efter et år i sportsvogn­e ændrede Kevin Magnussen fuldstændi­gt tilgang til arbejdet.

Han vendte tilbage som holdspille­r, der åbent delte viden og efter bedste evne forsøgte at hjælpe sin unge kollega.

Samme indstillin­g

Forventnin­gen fra teamet er, at Nico Hülkenberg vil presse sin danske kollega langt mere, end Schumacher gjorde, og især under tidtagning.

Men trods udsigten til at få langt sværere ved at dominere sin teamkammer­at, er indstillin­gen til samarbejde­t med Nico Hülkenberg den samme, som den var med Mick Schumacher.

– Ja. Jeg er et andet sted, og det er jeg stadig. Så det bliver det samme, siger

Kevin Magnussen.

– For mig er der fokus på, at vi er et hold, og vi skal arbejde sammen. Jeg tror, mit ego er blevet mindre.

– Er der noget, I har behov for at tale om på forhånd?

– Overhovede­t ikke! – Ærlig talt; jeg forstår, at folk joker om det, for det er nemt. Men prøv og hør her. Det (’suck my balls’- episoden, red.) er fem år siden, og det var en ligegyldig ting.

– Og I har fået børn og er blevet gift ...

– Ja, dog ikke med hinanden. Men vi er stadig voksne mennesker.

– Hvad skal der ellers til for at tage de skridt frem, som I gerne skulle tage næste år?

– Først og fremmest det åbenlyse. Vi har fået en titel- sponsor i Moneygram, og den stabilitet, det bringer, er det vigtigste. Men vi har haft en god sæson, der giver momentum, og som der kan bygges på.

– Hvor er der mest at hente?

– Det er der på bilen, men det er ikke for at sige, at det operatione­lle ikke også kan blive bedre. Hvis vi trillede Red Bull’en ned i vores garage, ville vi også vinde.

– Mercedes kom tilbage sidst på sæsonen. Hvor lang tid går der, tror du, før feltet begynder at samle sig?

– Det ved jeg ikke, om det nogensinde gør, selv om det ville være fedt. De finder jo måder at få en fordel på alligevel. Hvis du har penge i den sport, og der er et budgetloft, vil der stadig være en fordel.

– Nu fik du scoret en polepositi­on, og teamets næste store mål er et podie. Hvor realistisk er det?

– Vi kan kun håbe. Vi drømmer i hvert fald om det. Jeg gør i hvert fald!

 ?? ?? Teamwork
Kevin Magnussen fokuserer på at være en del af et hold, og indstillin­gen til samarbejde­t med hans nye teamkammer­at er da også den samme, som den var med Mick Schumacher.
Teamwork Kevin Magnussen fokuserer på at være en del af et hold, og indstillin­gen til samarbejde­t med hans nye teamkammer­at er da også den samme, som den var med Mick Schumacher.
 ?? ?? Med Nico Hülkenberg i den anden side af garagen bliver den interne konkurrenc­e hos Haas mere intens.
Med Nico Hülkenberg i den anden side af garagen bliver den interne konkurrenc­e hos Haas mere intens.
 ?? foto@ eb.dk ??
foto@ eb.dk
 ?? hut@ eb.dk ??
hut@ eb.dk
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark