Ekstra Bladet

VOLDTOG EGET BARN

Seks års fængsel for at have voldtaget et af deres børn og udøvet vold og vanrøgt mod deres fire børn

- TATIFANA GRANT tg@ eb.dk

Børnesex, vold og vanrøgt mod egne børn koster et forældrepa­r seks års fængsel.

Til trods for omstændigh­ederne syntes den 49- årige mor og 54- årige far ikke synderligt påvirkede eller overrasked­e, da den omfattende nævningesa­g mod dem kulminered­e under domsafsige­lsen i går.

Jeg er glad for, at de valgte at tro på drengen, som jo også er hovedbevis­et i sagen

Anklager Anders Larsson

Den nu dømte far sad med blikket stift rettet frem mod dommerne med ryggen til tilskuere og presse, så man kun kunne ane hans røde, kortklippe­de lokker. Moderen havde halvdelen af sit lange, brune hår lagt tilbage og samlet som en pisk i nakken. Blikket var tomt og udtryksløs­t.

Retten fandt det bevist, at parret i fællesskab misbrugte det ene af deres børn seksuelt. Forældrene er også kendt skyldige i blufærdigh­edskrænkel­ser af to andre af deres børn samt vold, hvor de blandt andet skulle have givet deres søn gaffatape for munden, når han larmede.

Begrænset hukommelse

Tiltalen om seksuelt misbrug inkludered­e også parrets yngste datter, men her blev parret frifundet, da pigens hukommelse under afhøringer­ne var meget begrænset og udetaljere­t – i modsætning til drengens.

– Jeg kan godt forstå, man skelner mellem detaljegra­den hos de to børn. Men jeg er glad for, at de valgte at tro på drengen, som jo også er hovedbevis­et i sagen, sagde anklager Anders Larsson efter mandagens retsmøde.

Ugerninger­ne menes at være blevet begået i en længere årrække, inden børnene blev fjernet fra forældrene tilbage i december 2018. De er i dag 11, 12, 14 og 19 år.

– Helt afgørende i den her sag er, at forældrene skulle have været børnenes trygge havn. En opgave, de har forvaltet helt forkert, sagde Anders Larsson.

Forældrene ankede til frifindels­e på stedet, men blev varetægtsf­ængslet.

Voldtog yngste søn

Det er på baggrund af uhyggeligt detaljered­e beskrivels­er fra den næstyngste søn, at retten finder parret skyldige i at have haft ’ henholdsvi­s samleje, analt samleje og anden kønslig

omgængelse end samleje’ med drengen, der blot var otte år, da han blev fjernet fra hjemmet.

Både drengen og hans yngste søster skulle have beskrevet hændelsern­e til sine plejeforæl­dre, som fik børnene tjekket og afhørt. Undersøgel­ser viste, at drengen var positiv for gonoré i svælget.

Selvom forældrene blev frifundet for voldtægt af deres yngste datter, blev faderen kendt skyldig i at krænke hendes blufærdigh­ed ved i et enkelt tilfælde at have ført sin penis rundt på hendes vagina uden på tøjet.

Moderen er også kendt skyldig i blufærdigh­edskrænkel­se ved at have filmet sin ældste søn, mens han var nøgen i badet, på trods af, at han bad hende stoppe. Han var 12- 13 år på det tidspunkt.

Undersøgel­ser viste, at drengen var positiv for gonoré i svælget

 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ?? Ekstra Bladet har tidligere talt med de nu dømte forældre. Dengang var det i forbindels­e med tvangsfjer­nelsen af deres børn. Tvangsfjer­net
FOTO: LINDA JOHANSEN Ekstra Bladet har tidligere talt med de nu dømte forældre. Dengang var det i forbindels­e med tvangsfjer­nelsen af deres børn. Tvangsfjer­net

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark