Ekstra Bladet

Løftebruds udsigt: Det har han sagt

-

Det er ikke ligefrem flirtende ord og søde tilnærmels­er, Jakob Ellemann har haft travlt med at kaste efter Mette Frederikse­n.

Tværtimod! Han har kaldt hende ’ rædselsful­d’ og sagt at ’ han ikke kommer til at gøre Mette Frederikse­n til statsminis­ter’.

Men nu er der kommet andre boller på suppen hos Ellemann – og Venstre.

– Lad os nu kalde en spade for en spade. Selvfølgel­ig er det et løftebrud. Jeg gik til valg på at blive statsminis­ter, og det blev jeg ikke. Det bliver jeg nødt til at acceptere. Det kan jeg ærgre mig over, men jeg kan også vælge at sige, at nu kan jeg forsøge at få det bedste ud af de mandater, Venstre har, siger Ellemann til TV 2 News.

Ekstra Bladet frisker her hukommelse­n op omkring, hvad Ellemann egentlig har gået og sagt om en SV- regering og Mette Frederikse­n.

5. juni 2022

Da Mette Frederikse­n for første gang luftede tanken om en regering over midten med både røde og blå partier, sagde Jakob Ellemann- Jensen, at Mette Frederikse­ns ønske var ’ utroværdig­t’.

4. oktober 2022

– Vi kommer ikke til at indgå i en regering sammen med Socialdemo­kratiet. Vi er grundlægge­nde uenige med socialdemo­kraterne, vi mener, der skal føres en anden politik, sagde Jakob Ellemann på et Venstre- pressemøde.

Adspurgt, om han vil udelukke en regering med Socialdemo­kratiet, svarede han kategorisk.

– Ja. Jeg går til valg på en borgerlig- liberal regering. Og hvis der er én ting, som vi virkelig også har til fælles i den blå familie, så er det, at det er det, vi går til valg på. Der ved man, hvad man kan regne med.

16. oktober 2022

Til en statsminis­terkandida­t- debat på DR spurgte BT, om han ville pege på Mette Frederikse­n eller Lars Løkke Rasmussen som statsminis­ter, hvis han skulle vælge én af dem.

– I hvert fald ikke Mette Frederikse­n, var hans svar.

31. oktober 2022

I den sidste partileder­debat på TV 2 kaldte han Mette Frederikse­ns tilnærmels­er til en bred regering for ’ et blufnummer’.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark