Ekstra Bladet

HAR BYGGET SIG SELV OP IGEN

Entertaine­ren har rebrandet sig selv, der er styr på økonomien efter en kæmpe Stein Bagger- nedtur for 14 år siden, og så er han atter at finde på tv - som ’ røvhul’

- KASPER D. KOPPING kk@ eb.dk

Han ligner sig selv, som man husker ham. Smiler. Er glad. Åben og venlig.

Der er meget langt fra den Finn Nørbygaard, man møder anno 2022, til den knuste mand, som i 2008 mistede stort set hele sin bugnende formue i Stein Bagger- sagen og måtte starte forfra i livet.

Der røg 500 investered­e Nørbygaard- millioner i Stein Baggers svindelnum­mer, efter at fup- direktøren for IT Factory erkendte sig skyldig i bedrageri og dokumentfa­lsk for 831 mio. kroner.

Græd ud

Den kendte entertaine­r mistede dermed hele sin formue, som han troede skulle blive større og sikre ham resten af livet.

Men pludselig var der ingenting. Han græd ud. Fandt kræfterne igen. Måtte rebrande sig selv. Bygge økonomien op på ny. Finde ny livsgnist og energi midt i elendighed­en.

– Der er noget meget underligt ved kriser. Nu har jeg jo en rimeligt lang psykoterap­eutisk uddannelse. Det, der interesser­er mig meget, er – og det har jeg set hos mange andre – at man møder en krise, som hamrer en og lægger en ned. Og på en eller anden måde – hvis man ikke går i Øresund – så får man den energi, der kan bringe en tilbage til ikke bare, hvor man var, men med fornyede kræfter.

– Er vi ude i sådan noget med, 'at alting sker af en årsag', og ’de højere magter'?

– Nej, nej, nej. Det er nogle iboende helingskræ­fter, vi har, så hvis vi IKKE går i Øresund eller fucker op med alkohol og stoffer og lort, så ligger der noget potentiale i os allesammen til at komme igen.

Hygge- onkel

Og igen er han kommet – også som skuespille­r. Han kalder sig selv for ' meget glad' for tiden – ikke mindst fordi han aktuelt spiller en markant rolle i Simon Kvamms serie ' Guru', der netop har haft premiere på DR med en sæson 2.

– Historien er den, at Simon Kvamm ringer til mig og fortæller, at han skal lave noget fjernsyn, og han har en rolle til mig som et megarøvhul, hvis jeg vil have den. Det kunne jeg ikke sige nej til. Det er jo sådan set Simons fortjenest­e, at han ringer til mig og tilbyder mig sådan noget og ikke noget hyggeonkel- agtigt.

– Det fede ved showbiz er, at hvis man går i yderkanten af, hvad man ellers beskæftige­r sig med, så kan man finde noget meget energigive­nde, og det har det været at spille et røvhul, siger Finn Nørbygaard.

Han er helt oppe at køre over anmelderne­s dom i forbindels­e med præstation­en i ' Guru':

– Der var en anmelder, der skrev: ' Finn er et Grand Cru røvhul'. Tænk, at jeg – en gammel skolelærer fra Esbjerg – skulle blive lykkelig over at få sådan en anmeldelse, siger Nørbygaard.

 ?? FOTO: THOMAS PRISKORN ?? Det var en svær periode i Finn Nørbygaard­s liv, da han nærmest måtte gå fra hus og hjem efter at have sat store dele af sin formue i Stein Baggers luftkastel af et firma – og mistet dem.
FOTO: THOMAS PRISKORN Det var en svær periode i Finn Nørbygaard­s liv, da han nærmest måtte gå fra hus og hjem efter at have sat store dele af sin formue i Stein Baggers luftkastel af et firma – og mistet dem.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark