Ekstra Bladet

NY ANKLAG□ MIN FRA DOHRMANN: UNDERSKRIF­T ER FORFALSKET

Jeg har aldrig skrevet under på det papir, som blev vist i retten, lyder det fra tidligere DF- politiker

- PER MATHIESSEN pma@ eb.dk

Endnu en anklage om en falsk underskrif­t er dukket op i Meld– og Feld- sagen, hvor Dansk Folkeparti­s formand, Morten Messerschm­idt, er tiltalt for EUsvig og dokumentfa­lsk.

Anklagen kommer fra tidligere medlem af EUparlamen­tet for Dansk Folkeparti Jørn Dohrmann. Han blev i går ført som vidne i Retten på Frederiksb­erg. Her fremlagde anklageren en kopi af en indmeldels­esblanket i den europæiske parti- alliance Meld, hvor Messerschm­idt var formand.

– Det kan ligne min underskrif­t. Men jeg har ikke skrevet under, og jeg har ikke udfyldt blanketten. Det er heller ikke min håndskrift. Måske er underskrif­ten kopieret ind, lød det fra Jørn Dohrmann.

Han afviste også, at han kunne have skrevet under uden at læse teksten: – Jeg læser altid, hvad jeg skriver under på.

Advokat til angreb

Efterfølge­nde gik Morten Messerschm­idts forsvarsad­vokat, Peter Schradieck, hårdt til Jørn Dohrmann. Advokaten fremlagde bl. a. en afhøringsr­apport, hvor Dohrmann – ifølge EU’s antisvinde­lenhed Olaf – oplyste, at Morten Messerschm­idt havde bedt ham om at melde sig ind i Meld – og at han sørgede for det nødvendige papir- arbejde, så Dohrmann blot skulle skrive under.

Dohrmann fastholdt dog under vidneansva­r, at han ikke har skrevet under på det fremlagte dokument.

Uden for retten gentog den tidligere DF- politiker, at ’ nogen har begået falske underskrif­ter’:

– Jeg har aldrig skrevet under på det indmeldels­espapir, som blev vist i retten ... Underskrif­ten kunne godt være min. Men jeg ved ikke, om den fotokopier­et over på. Originalen findes åbenbart ikke længere.

– Uanset, hvad der står i den Olaf- rapport, så fastholder du, at det er en falsk underskrif­t?

– Ja, det er helt klart en

Det er heller ikke min håndskrift

Det er helt klart en falsk underskrif­t på den blanket

falsk underskrif­t på den blanket. Om jeg har misforståe­t Olaf, da de har spurgt, det skal jeg ikke kunne sige, lyder det fra Dohrmann.

Messerschm­idts tidligere EU- assistent er også tiltalt. Han nægter sig skyldig i dokumentfa­lsk i forbindels­e med tilblivels­en af kontrakten med Color Hotel.

 ?? FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN ?? Det er ikke mig
Jørn Dohrmann afviste, at der var et EU- seminar under sommergrup­pemødet i 2015.
FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN Det er ikke mig Jørn Dohrmann afviste, at der var et EU- seminar under sommergrup­pemødet i 2015.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark