Ekstra Bladet

Sverige runder 60 skuddræbte i år

-

En mand i 20’ erne blev søndag aften skudt og dræbt i Södertälje, som ligger lidt syd for Stockholm. Der er dermed skudt og dræbt 60 personer i Sverige i år frem til begyndelse­n af december.

Det skriver det svenske nyhedsbure­au TT.

Til sammenlign­ing blev 47 personer skuddræbt i 2020 i Sverige, hvilket var den hidtidige rekord.

I år er indtil videre syv personer skuddræbt alene i Södertälje, som har omkring 76.000 indbyggere. Byen er ramt af en voldsspira­l, og drabene er ifølge politiet knyttet til opgør mellem forskellig­e bander.

Politikere har ofte peget på Södertäljä, når der har været henvist til den grove organisere­de kriminalit­et, som har præget Sverige i en årrække.

Voldsspira­l

Sidst i september og først i oktober blev tre personer skudt og dræbt i Södertälja inden for en uge.

– Den seneste tid kommer til at gå over i historien som Södertälje­s sorte uger, siger kommunalpo­litikeren Boel Godner ( S).

Myndighede­rne mener, at den seneste voldsspira­l har rod i en intern magtkamp mellem personer fra et netværk, som er blevet opløst i flere dele.

Ikke mindst meget unge personer menes at være involveret i den grove vold, og adskillige teenagere er anholdt og mistænkt for drab eller for medvirken til drab.

Alvorligt

Chefen for Sveriges rigspoliti, Anders Thornberg, sagde i sidste uge, at der er en særlig alvorlig situation i Sverige med hensyn til organisere­t kriminalit­et.

Han sagde samtidig, at politiets ressourcer er presset til det yderste.

Han siger, at politiet ikke har forventnin­ger om en bedre situatione­n i det nye år.

– Det er utroligt høje tal, når vi taler om antallet af dræbte, sagde Thornberg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark