Ekstra Bladet

KUKKUK- LAND

Ahmad og Myasar taler flydende dansk og elsker Danmark, men nu skal de ud

- Mads Kastrup

OMKVÆDET klinger hult fra den socialdemo­kratiske regering for hver krank skæbne, der dukker op og slår den falske tone an.

Vi taler om tidligere integratio­nsminister Mattias Tesfayes udsagn: ’ Vi skal have en stram udlændinge­politik i Danmark, men den skal ikke være skør.’

NU SKAL ET oprindelig­t syrisk tvillingep­ar udvises – til Irak.

26- årige Ahmad og Myasar Zanon, der begge er velintegre­rede med fast arbejde og bosiddende i Sønderjyll­and, har aldrig været i Irak. Men bedstefare­n flygtede engang fra Irak til Syrien. Og da brødrene ikke kan hjemsendes til fødelandet Syrien, skal de efter otte år i Danmark åbenbart afleveres i Irak.

DET SYNES REGERINGEN ikke er skørt. Eller tilsynelad­ende ikke skørt nok til at gøre noget ved.

Ekstra Bladet har i knap et par år bragt historier om uforståeli­ge hjemsendel­ser af folk, der både kan og vil Danmark samt har bevist, at de forstår Danmark. Vi har dertil bragt historier, som er decideret vanvittige, om danskere, der søger familiesam­menføring med eksempelvi­s en partner for derpå at havne i et kafkask kukkuk- land af en udlændinge­administra­tion.

ENKELTE LÆSERE husker måske historien om Bjarne Toft Jakobsen, der angiveligt ikke kunne bevise, at han kan sit eget sprog, fordi der manglede krydser i hans gamle skolebevis­er.

Derfor fik hans thailandsk­e hustru afslag på opholdstil­ladelse.

Eller hvad med topforsker­en Mads Rønne, hvis familie måtte opgive en fremtid i Danmark, da Rønnes hustru fik afslag på opholdstil­ladelse? Blandt andet fordi Mads Rønne aldrig afsluttede 1. g i Danmark 22 år tidligere, men i stedet uddannede sig i USA.

ELLER HVAD med gymnasieel­even Mishti Dixit, der fik inddraget sin opholdstil­ladelse efter at have boet flere år i Danmark som ’ medfølgend­e familiemed­lem’ til sin mor? Moderen fik dansk statsborge­rskab, men Mishti, der var blevet myndig i mellemtide­n, fik ikke. Konklusion: udvisning.

INGEN AF disse sager har den socialdemo­kratiske regering bragt nogen logik ind i. I hvert fald ikke før vi medier påpeger regeringen­s falske omkvæd mod den skøre udlændinge­politik. Mattias Tesfayes afløser, Kaare Dybvad, kan heller ikke synge rent. Som Ahmad Zanon siger til Ekstra Bladet: ’ Hvorfor vil de smide os, som vil Danmark, ud?’

DET SPØRGSMÅL vil fungerende integratio­nsminister Kaare Dybvad ikke svare på. Vi ville gerne have spurgt ham. Ligesom vi gerne vil vide, hvorfor regeringen­s politik bare bliver ved med at være ’skør’. Dybvads undskyldni­ng er, at han er ’ fungerende’.

Det er åbenbart strudsespr­og for ’ ude af funktion’.

Det synes regeringen ikke er skørt

De taler flydende dansk, har danske venner og fast arbejde, og de elsker med egne ord Danmark. Men snart kan livet her i landet være slut.

De syriske tvillingeb­rødre Ahmad og Myasar Zanon har nemlig fået inddraget deres opholdstil­ladelse og står til at blive udvist til Irak – et land, de aldrig nogensinde har besøgt og ikke har nogen tilknytnin­g til.

Det skriver DR.

– Vi har gjort alt, hvad vi kan, for at blive integreret og bidrage til samfundet. Men nu vil det samme land, som tog imod os i 2014, sende os til et land, vi ikke kender, fortæller Ahmad Zanon til Ekstra Bladet.

Syrien er udelukket

Brødrene kom hertil som 18- årige i slutningen af 2014. På kort tid lærte de sproget og fik danske venner. Myasar færdiggjor­de skolen og har det seneste halvandet år langet pizzaer over disken i sit eget pizzeria.

Ahmad er ved at uddanne sig til socialrådg­iver og arbejder til daglig med ukrainske flygtninge i Haderslev Kommune. Han spiller desuden fodbold i den lokale fodboldklu­b i Skærbæk i Sønderjyll­and.

I dag er Myasar og Ahmad 26 år. De kan ikke sendes til Syrien, fordi de er mænd i den militærpli­gtige alder. Og frem for at lade dem blive i Danmark, forsøger de danske myndighede­r nu at få dem udvist til Irak.

Brødrenes farfar kom nemlig fra Irak, men flygtede fra landet i 60’ erne. Han blev sidenhen angiveligt dømt til døden in absentia for landsforræ­deri, fordi han var højtståend­e medlem af Baath- partiet.

’ Vi kan blive dræbt’

Lige nu er brødrenes sag under sidste behandling ved Flygtninge­nævnet. Tanken om, at de og deres familier snart kan blive sendt til Irak, er uudholdeli­g.

– Jeg vil ikke tænke på det, for så dukker der grimme billeder op i mit hoved. Vi risikerer at blive anholdt, forfulgt eller dræbt i Irak, siger Ahmad Zanon.

Af Udlændinge­styrelsens afgørelse i sagen fremgår det, at de i modsætning til Ahmad og Myasar ikke vurderer, at det er farligt for familien at rejse til

Irak.

– De går ud fra, det kun er min farfar, der er i fare i Irak. Men det er ikke sådan, tingene fungerer der, siger Ahmad Zanon.

– Hvad håber du, der kommer til at ske?

– Jeg håber, at politikern­e læser vores historie og spørger sig selv, om det er retfærdigt at sende os til et land, vi aldrig har været i. Hvorfor vil de smide os, som vil Danmark, ud? Jeg håber, vi kan få lov til at blive. Det er her, vi hører til.

– Tror du på, at der sker noget?

– Det er jeg nødt til. Hvis jeg mister håbet, mister jeg alt.

 ?? FOTO: ANDERS BROHUS ?? Sagen om Ahmad og Myasar Zanonu er endnu et eksempel på de uforståeli­ge hjemsendel­ser af folk, der både kan og vil Danmark samt har bevist, at de forstår Danmark.
FOTO: ANDERS BROHUS Sagen om Ahmad og Myasar Zanonu er endnu et eksempel på de uforståeli­ge hjemsendel­ser af folk, der både kan og vil Danmark samt har bevist, at de forstår Danmark.
 ?? ??
 ?? ?? Står det til de danske myndighede­r, skal brødrene Ahmad Zanon ( tv.) og Myasar Zanon snart forlade Danmark. Uønskede
Står det til de danske myndighede­r, skal brødrene Ahmad Zanon ( tv.) og Myasar Zanon snart forlade Danmark. Uønskede
 ?? ?? De syriske tvillingeb­rødre bliver udvist til Irak, fordi deres farfar kommer derfra. Han flygtede fra Irak i 1960’erne, og brødrene har ingen tilknytnin­g til landet og har aldrig været der.
De syriske tvillingeb­rødre bliver udvist til Irak, fordi deres farfar kommer derfra. Han flygtede fra Irak i 1960’erne, og brødrene har ingen tilknytnin­g til landet og har aldrig været der.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark