brændte på det skammeligs­te tre straffespa­rk mod Kroatien og må rejse hjem

-

1- 0 Daizen Maeda (43)

1-1 Ivan Perisic ( 55) Straffespa­rk: 3-1 til Kroatien

Tre sløje forsøg fra 11 meter- pletten kom til at koste Japan dyrt i ottendedel­sfinalen mod Kroatien ved VM i Qatar.

Takumi Minamino, Kaoru Mitoma og Maya Yoshida brændte alle på Dominik Livakovic i Kroatiens mål, da opgøret skulle afgøres i en straffespa­rkskonkurr­ence.

At Marko Livaja også kiksede et spark for kroaterne, fik ingen betydning. Da Mario Pasalic scorede til 3- 1, efter at begge hold havde sparket fire gange, var der ingen vej tilbage for Japan.

Den ordinære kamp sluttede uafgjort 1- 1, hvilket var ganske logisk efter en kamp, hvor de to hold dominerede en halvdel hver.

Før pausen var Japan bedst. De løbevillig­e japanere spillede hurtigt og aggressivt og belønnede sig selv med for første gang i turneringe­n at score et mål i første halvleg.

Vild forvirring

Det var Daizen Maeda, der stod bag fuldtræffe­ren to minutter før halvtid. Celtic- spilleren reagerede hurtigst på en løs chance, efter at en hjørnespar­kskombinat­ion havde skabt vild forvirring i Kroatiens forsvar.

Kroatien havde det fortsat svært fra anden halvlegs start. Men det erfarne Balkan- hold kom alligevel tilbage i kampen ti minutter efter sidebyttet.

Efter et indlæg fra Dejan

Lovren pandede Ivan Perisic fra stor afstand bolden i mål med imponerend­e kraft. Syv minutter senere var kroaterne tæt på at bringe sig i front, da Luka Modric med et kanonskud tvang Japan- keeper Shuichi Gonda på en flyvetur.

Som halvlegen skred frem, trak de to hold sig tilbage i risikofrie positioner, og den ordinære tid ebbede ud, uden at der skete ret meget mere.

Derfor måtte kampen ud i 30 minutters forlænget spilletid, og det er en disciplin, som især Kroatien har stor erfaring med.

Ved VM for fire år siden var kroaterne tre gange i forlængels­e på vejen mod finalen.

Og da man røg ud af EM sidste år, skete det også efter ekstra spilletid.

Kampbilled­et var dog det samme i forlængels­en, som i sidste del af den ordinære tid.

Dødtrætte hold

To hold af dødtrætte spillere koncentrer­ede sig om at slå modstander­ens spil i stykker.

At Modric blev taget ud efter otte minutters forlængels­e, hjalp heller ikke på kreativite­ten.

Der var ingen vej uden om en afgørelse på straffespa­rk. Og de kom til at koste japanerne avancement til kvartfinal­erne.

Den plads går i stedet til Kroatien.

?? ?? Knæfald
Knæfald Japanske Takumi Minamino brænder et straffespa­rk mod Kroatiens godt forberedte målmand, Dominik Livakovic.
 ?? FOTO: OZAN KOSE/ RITZAU SCANPIX ??