Ekstra Bladet

FANS TIL BUD

- MADS GLENN WEHLAST mgw@ eb.dk

Liverpool kan være på vej til at skifte ejerkreds.

Fenway Sports Group meldes parate til at lytte til bud på den engelske storklub, der har vundet mesterskab­et 19 gange.

Men det kan godt være, at mange Liverpool- fans føler en vis form for ubehag, hvis de nye ejere kommer fra Saudi- Arabien og Qatar.

Men det er altså en investorkr­eds fra Qatar og Saudi- Arabien, der er gået sammen om et bud på 3,2 milliarder pund for at købe klubben.

Det er mere end ti gange så meget, som FSG betalte i 2010, da de måtte af med beskedne 300 mio. pund for at sikre sig aktiemajor­iteten i Liverpool FC.

Ejerskaber fra Golf- staterne er ikke populære i Premier League. Der var enorm uro, da Saudi Public Investment Found blev godkendt som de nye ejere af Newcastle sidste år.

Der er tilsynelad­ende ikke den store bekymring for, at en mulig overtagels­e af Liverpool vil skabe nye problemer hos Premier League.

Der er tale om private investorer fra Qatar og Saudi- Arabien, der dog har tætte forbindels­er til de to stater. Men Liverpool har altid været en arbejderkl­ub, hvor man var længe om at få nye investorer til klubben.

I starten af dette årtusinde blev klubben overhalet af en række af konkurrent­erne, fordi de havde stærkere økonomiske midler til rådighed.

Vil vække opsigt

Men et salg til rigmænd fra golf- staterne kommer helt sikkert til at vække opsigt og protester i fanskaren omkring Anfield.

I løbet af de seneste dage har Boston Globe, der ejes af Liverpool- ejer John W. Henry, skrevet, at FSG er mere åbne for at lukke medejere ind i ejerkredse­n af klubben.

Signalerne har altså ændret sig en smule fra at sælge hele klubben til at søge medinvesto­rer.

Der meldes også om seriøs interesse fra både USA og Tyskland for at købe sig ind i den engelske storklub.

Hvis Liverpool bliver solgt for 3,2 milliarder pund, vil det være den højeste pris en Premier League klub nogensinde er handlet for.

Den pris kan dog hurtigt blive overgået, hvis det lykkes Glazer- familien af få solgt Manchester United.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Hvis Liverpool bliver solgt for 3,2 milliarder pund, vil det være den højeste pris en Premier League klub nogensinde er handlet for. Og det er private investorer fra Golfstater­ne, der kan blive køberne. Det er formentlig ikke denne fans kop te.
FOTO: RITZAU SCANPIX Hvis Liverpool bliver solgt for 3,2 milliarder pund, vil det være den højeste pris en Premier League klub nogensinde er handlet for. Og det er private investorer fra Golfstater­ne, der kan blive køberne. Det er formentlig ikke denne fans kop te.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark