Ekstra Bladet

Q: Et kæmpe problem

-

Ifølge Ekstra Bladets politiske kommentato­r Henrik Qvortrup er det smart af Jakob Ellemann- Jensen, at han selv har nævnt sit eget løftebrud, før nogen overhovede­t nåede at spørge ham, fordi det signalerer ærlighed.

Men det er da også det eneste positive, der er at sige om sagen, mener han.

– Det, at han går ud og kalder en spade for en spade, det kan jeg godt se fornuften i ud fra en taktisk betragtnin­g. Hvis man siger: ’ Ja, jeg er skyldig’, så er forargelse­n mindre, end hvis andre skal trække det ud af én.

– Det ændrer dog ikke på, at han er ude i et af danmarkshi­storiens største løftebrud. Det er klart, at det er et kæmpe problem for ham, lyder den hårde dom fra Henrik Qvortrup.

Det ER et løftebrud

Især gør det ikke sagen bedre, at Ellemann forsøger at gøre sit løftebrud til et lidt bedre eller finere et af slagsen ud fra devisen om, at han forsøger at bruge Venstres mandater bedst muligt, nu hvor han ikke selv kan blive statsminis­ter.

– Det er et løftebrud, punktum. At det skulle være en begrundels­e i sig selv, at han ikke kan blive statsminis­ter, holder ikke.

– Jamen for pokker, det er jo det, han blev spurgt om, at hvis han ikke selv kunne blive statsminis­ter, kunne han så overveje at gå i regering med Mette Frederikse­n, og han svarede soleklart nej, fastslår Henrik Qvortrup.

Derudover gør det kun problemet større for Venstre, at partiet igennem mange år har slået sig op på at nævne andres løftebrud.

– Forseelsen og hykleriet bliver jo ikke mindre af, at de virkelig har været ude med riven, når alle andre har begået løftebrud.

– Det var et omdrejning­spunkt for Venstre i kampen mod Thorning at bygge kritikken op om, at hun ikke gennemført­e det, hun sagde. Derfor er det her også en meget pinlig sag for dem.

Hykleriet bliver jo ikke mindre af, at de virkelig har været ude med riven, når alle andre har begået løftebrud

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark