Ekstra Bladet

Jakob Ellemann

-

STYRKERNE

Jakob □llemann-Jensen er vokset markant siden valget. Han ligner faktisk og optræder som en partileder, der tør satse. Hans personlige stil er ændret fra det usikre og tøvende til åbenhed, humor og selverkend­else. Taler kort og klart.

Først og fremmest ser Venstres formand ikke noget holdbart blåt alternativ. Blå blok eksisterer ikke i hans perspektiv. Hverken med mandater eller fælles politik. Støjberg, Vermund, Pape, Vanopslagh, Messerschm­idt og □llemann er dybt uenige på centrale punkter, og vælgerne er ikke med dem. Bortset fra Vanopslagh og Støjberg fik alle elendige valg. Og Løkke vil ikke engang tælles med på blåt hold.

□llemann mener ligesom Mette F., at der er behov for omfattende økonomiske og andre reformer. På et stort antal punkter er han mere enig med Mette F. end f.eks. LA og DD. Papes konservati­ve er simpelthen blevet for vaklende og små.

❘ en SV- regering vil Venstre få afgørende politisk indflydels­e. Det er ikke □llemann, som indtræder i en S- regering, men en helt ny regeringsd­annelse.

□llemann er som sit parti magtbevids­t. Fire år i ørkenen med et blåt hold, som bruger mest tid på at stjæle fra hinanden, er ikke noget perspektiv.

Venstre ser en SV- regering som chancen for at hente en bunke vælgere tilbage fra Løkke og Støjberg. Holdes Støjberg helt væk og Løkke i armslængde, vil deres vælgere langsomt sive og heraf mange tilbage til Venstre, er analysen.

□llemann ser også chanchance­n for selv at sætte et et historisk aftryk.

Når den gamle SV- reregering i 1978 blev en fifiasko, var det især, fordi di Anker Jørgensen var hunderæd for LO. Og fordi ingen stolede på å hinanden. □llemann har lært af fejlene denngang og har pludselig g fået tillid til Mette, som m slet ikke er så ’ rædselssfu­ld’.

SVAGHEDERN­E

Hvordan kan □llemann n fremstå som ledende opposition­spolitiker og og statsminis­terkandida­t, t, hvis han sidder i regering ring med S?

Bliver en SV- regering g ikikke en katastrofe for det et mindste regeringsp­arti, ti, som må vinke farvel til til statsminis­terposten i årtiårtier?

Kan □llemann holde e på på sin sin stærkt decimerede vælgerælge­rgruppe, eller løber resten sten skriskrige­nde over til Vanopslagh, slagh,

Løkke, ❘nger eller Pape? e?

Jakob □llemann må å være være indindstil­let på hed intern debat ebat i i Venstre. Venstre. Skænderier­ne er allerede rede startet. startet. Mange V-folk vil anse e en en SV- SV- regering regering som sort forræderi og g løftebrud. løftebrud.

Flertallet af de borgerlige gerlige medier medier vil vil rarase imod en SV- regering. ng.

Den er en mindretals­regering, lsregering, som som skal skal forhandle fra hus til hus. us. Og Og alle alle ved, ved, den den ikke kan klare sig med d Løkke Løkke alene. alene. ParParlame­ntarisk kan det blive blive tungt. tungt.

Ellemann ser også chancen for selv at sætte et historisk aftryk

VALGET LIGE PÅ

HANS ENGELL, EKSTRA BLADET

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark