Ekstra Bladet

Starten bliver hamrende hård

-

Fi Finder Mette og Jakob sa sammen i en SV- regerin ring, bliver der masse ser af ministerpo­ster til til gruppens medlemmer. Formentlig 12- 1314 14 til S og syv, otte, ni til til Venstre.

S kommer til at bløde de seks, syv, otte af de nuværende nuv ministre, men men i Venstre vil de kaste ste sig s ind på læderbagsæ­derne sæder i ministerbi­lerne. ne.

Men Men derudover er det stærkt stærkt begrænset, hvor meget meget de kan glæde sig til. For For de det meste af regeringen­s gens dagsorden d vil ikke være være særlig s populært hos vælgerne. vælger

Der Der skal hentes milliarder der til til at styrke det økonomiske miske råderum. Skatter og afgifter afgifter hader vælgerne.

Det samme med nedskæring­er og besparelse­r. Formentlig kommer universite­ter, SU- modtagere og dele af erhvervsli­vet til at holde for.

Der skal hentes milliarder til at håndtere mange tusinde flere over 80 år og masser af børn. Sundhedsse­ktoren er under pres. Mette har allerede lovet tre mia., men hvad med resten?

Arbejdskra­ft

Vi mangler arbejdskra­ft alle steder. Kommer regeringen ikke til at åbne for et større antal udlændinge hentet uden for EU? Det vil fagbevægel­se, Vermund, Messerschm­idt og Støjberg ikke bryde sig om

Den grønne omstilling vil koste milliarder. Og hvad med landbruget­s CO2- udslip? Det er en bunden opgave, og hvem har nogensinde hørt bønderne sige tak for noget?

Hvordan finder man lige en løsning på minksagen, hvor S ikke taber ansigt, og V ikke beskyldes for løftebrud?

Forude venter overenskom­stforhandl­ingerne på det private arbejdsmar­ked. Det ligner på forhånd årtiers drama. Hvad gør SV, hvis vi lander i en storkonfli­kt?

Og så det mest presserend­e: inflatione­n, varmehjælp, energiafgi­fter. Lige efter nytår venter kæmperegni­nger på energi, flekslån, måske stigende ledighed. Pres på statskasse­n. En ting er sikker: Starten bliver hamrende hård.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark