Ekstra Bladet

Mette Frederikse­n

-

STYRK STYRKERNE

Hun Hun få får et flertal, som er mere operativt end end sa samarbejde­t med de røde. Allerede et et par par dage efter valget viste de radikale og og Alte Alternativ­et, at de er uden fast ledelse, se, styr styrekraft og folketings­grupper med politisk politisk tæft. Og hvor sikkert et anker er □nheds □nhedsliste­n?

Der Der e er nok et rødt flertal i Folketinge­t. Men Men ik ikke noget, Mette Frederikse­n kan bruge bruge til t de reformer, hun vil.

V V er er det eneste af de blå partier med tilstræ tilstrække­lig mange mandater til, at det er er inter interessan­t for S. Venstre kan ligesom S S stille stille med stærke ministerpr­ofiler

På På h helt centrale områder ligger S og V tættere tættere på hinanden, end de bryder sig om om at at sige offentligt.

□n □n SV SV- regering vil få en god modtagelse se i i store sto dele af erhvervsli­vet og organisati­one sationerne.

Hvis Hvis Mette Frederikse­n tænker taktisk – – og og d det gør hun – kan S få mere ud af samarb samarbejde­t end V. □fter SV- regeringen­s fald fald i i 19 1979 vandt S tre mandater og V et. Men Men kl klart nok, at hvis SV bliver en fiasko, vil vil det det også være Mettes historiske nederlag. derlag.

SVAGHEDERN­E

Mette vil møde en storm af kritik fra de rød- grønne: Forræderi. Løftebrud. Svigt.

❘nternt i S vil meningerne være stærkt delte. Mettes held er dog, at fagbevægel­sen ikke har samme styrke og raseri som i 1978. Hun risikerer ikke som Anker af LO- boss Thomas Nielsen at blive kaldt for ’en lille lort’ af Lizette Risgaard. Formentlig vil det meste af FH, D❘ og Landbrug & Fødevarer kunne se fordelen ved en SV- regering.

S kommer til at indgå mange kompromise­r, som det røde Danmark vil hade. Venstre skal have store indrømmels­er og vil bremse S- initiative­r.

□n SV- regering kan koste dyrt på troværdigh­eds- kontoen, især hvis det interne samarbejde i regeringen går i smadder, ministrene bruger mere tid på at bekæmpe hinanden, og de to partier er mest optaget af at blokere hinandens politiske visioner og udspil.

De skal vænne sig til ikke at være hinandens hovedfjend­er. Fra dag til dag.

S kommer til at indgå mange kompromise­r, som det røde Danmark vil hade

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark