Ekstra Bladet

Smider 30 kilo

Kendiskokk­en Umut Sakarya fortæller, hvordan han har fået kiloene til at rasle af

- CAROLINE H. BILSTRUP cbil@ eb.dk

Næsten 30 kilo!

Det er, hvad kendiskokk­en Umut Sakarya har smidt, fortæller han til Ekstra Bladet. Og det er ikke sket ved hjælp af et fitnesscen­ter.

– Jeg har gjort det, at jeg har lavet en livsstilsæ­ndring for halvandet år tilbage, fortæller Umut Sakarya og fortsætter:

– Jeg har før tabt mig, men der gik ikke mere end en måned, så tog jeg det hele på igen. Denne her gang startede jeg med min egen psyke og arbejdede med, hvorfor jeg trøstespis­te og den slags. Jeg mærkede, at jeg gerne ville have det bedre. For jeg havde det ikke så godt, hverken med min krop eller mit hoved.

Og det har altså fået kiloene til at rasle af.

Kæreste har hjulpet

Tilbage i 2020 kunne Umut Sakarya fortælle, at han var blevet forelsket. Nogle måneder efter – i begyndelse­n af 2021 – var kendiskokk­en så klar til at vise sin udkårne, Johanne Havshøj, frem.

Og netop Johanne Havs

høj har spillet en stor rolle i forbindels­e med Umut Sakaryas vilde vægttab, fortæller han.

– Når man har det godt derhjemme, så smitter det jo også af på ens adfærd og ens måde at tænke på. Så selvfølgel­ig har hun været med til at give mig ro, fortæller Umut Sakarya.

Sammen har parret nu et par nemme ’ regler’, som de bruger til at holde vægten nede. Eksempelvi­s så er ’ hyggespisn­ing’ om aftenen stoppet, og parret er begyndt at drikke masser af vand.

Flere ændringer

Men det er ikke det eneste.

– Vi går eller cykler de steder, vi skal hen. Og vi drikker overhovede­t ikke alkohol, og det er jo rigtig mange kalorier, vi sparer der, lyder det fra kendiskokk­en, der videre fortæller, at parret heller ikke spiser kød til hverdag, men kun hvis de skal noget specielt. Har man lyst til junkfood, skal det laves af os selv. Men som Umut Sakarya siger:

– Det kan være ret indviklet, så det gider man jo ikke.

Når man har det godt derhjemme, så smitter det jo også af på ens adfærd

 ?? PRIVATFOTO ?? Sådan ser Umut Sakarya ud i dag – 30 kilo lettere. Umut light
PRIVATFOTO Sådan ser Umut Sakarya ud i dag – 30 kilo lettere. Umut light
 ?? FOTO: ANDREAS HAUBERG ?? Tilbage i 2018 badede Umut i brun sovs i forbindels­e med en artikel. Det gør han ikke længere ...
FOTO: ANDREAS HAUBERG Tilbage i 2018 badede Umut i brun sovs i forbindels­e med en artikel. Det gør han ikke længere ...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark