Ekstra Bladet

Rusland kræver ministre anholdt

-

Ruslands sikkerheds­tjeneste FSB, den magtfulde afløser for det berygtede KGB, kræver to ukrainske ministre arresteret, efter at de har besøgt russisk annektered­e regioner i Ukraine. Det oplyser en domstol i Moskva til det franske nyhedsbure­au AFP.

Der er tale om vicepremie­rminister Iryna Vereshchuk og viceudenri­gsminister Emine Dzhaparova.

Ifølge det russiske nyhedsbure­au RIA Novosti er de to ukrainske ministre anklaget for at have krænket Ruslands territoria­le integritet.

’ Forbudt’ besøg

Vereshchuk besøgte Kherson, efter at byen i Dneprflode­ns delta var blevet generobret af ukrainske styrker. Rusland gør dog stadig krav på Kherson og på hele regionen af samme navn.

Dzhaparova, der kommer fra Krim, skal udover at have besøgt en eller flere annektered­e regioner også have talt for en ’ befrielse af Krim og returnerin­g til Ukraine’, hvilket tilsynelad­ende er en hån i ansigtet på russerne, der invaderede og annektered­e Krim i 2014.

Også Ukraines præsident, Zelensky, besøgte befriede Kherson blot et par dage efter, at de russiske styrker havde trukket sig ud af byen.

– Ingen kommentare­r. Det er russisk territoriu­m, lød det midt i oktober fra Dimitri Peskov, den russiske præsidents talsmand.

Zelensky besøgte i går byen Sloviansk, som ligger i den russisk annektered­e Donbas- region.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Ukraines vicepremie­rminister, Iryna Vereshchuk, bør arresteres, mener man i Rusland.
FOTO: RITZAU SCANPIX Ukraines vicepremie­rminister, Iryna Vereshchuk, bør arresteres, mener man i Rusland.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark