Ekstra Bladet

VW’S ELEKTRISK CHARMØR ER ÅRETS BIL I DANMARK

Volkswagen­s elektriske nyfortolkn­ing af det originale rugbrød løber med titlen som Årets Bil i Danmark 2023

- NIELS FRIIS

Volkswagen har fået megen opmærksomh­ed og stor ros for mærkets nye elektriske fortolknin­g af det originale folkevogns­rugbrød, kaldet ❘D. Buzz.

Nu har den elektriske familiebil også vundet titlen som Årets Bil i Danmark 2023. Det står klart, efter foreningen Danske Motorjourn­alister ud af et finalefelt på syv forskellig­e nye bilmodelle­r valgte ❘D. Buzz som vinderen af titlen i en historisk tæt kåring.

Kun et enkelt point adskilte nemlig ❘D. Buzz på førsteplad­sen og elbilen MG4 på andenplads­en. Prisen blev uddelt onsdag 30. november af Danske Motorjourn­alister på bilmuseet Haaning Collection i Bagsværd ved København.

Årets Bil i Danmark kåres af en jury på 20 motorjourn­alister, og prisen har været uddelt hvert år siden 1969.

At det blev en elbil, som kørte hjem med titlen for 2023 er ikke videre overrasken­de. Det er fjerde år i træk, at en elbil vinder titlen, og i det hele taget var finalefelt­et næsten helt elektrisk, for seks af finalens syv biler var rene elbiler. Kun den lille Toyota Aygo X, der endte på 7.- pladsen, kan fås med fossilmoto­r.

– ❘ et felt af syv meget relevante bilmodelle­r skiller VW ❘D. Buzz sig ud på en sjældent set måde, så alle øjeblikkel­igt lægger mærke til den. Det er dog ikke nok til en vinderplad­s, men her kommer en smart indretning, gode og stabile køreegensk­aber samt et meget højt sikkerheds­niveau ind og fuldender billedet af en ægte vinderbil, siger jurymedlem Søren W. Rasmussen, som er bilteknisk redaktør i FDM, og som havde ❘D. Buzz som sin favorit.

Tæt løb

Som nævnt var det blot ét point, som skilte VW ❘D. Buzz fra feltets nummer to, men topplaceri­ngerne var ikke de eneste, som bød på spænding. Også på 5.- og 6.- pladsen var der næsten dødt løb med bare ét points forskel mellem bilerne.

– Med valget af VW ❘D. Buzz, og med MG 4 som en tæt nummer to, har vi endnu engang fået demonstrer­et den forandring, der netop nu sker i bilmarkede­t, hvor elbilerne en efter en skubber de traditione­lle brændstofb­iler ud af markedet. Det er således fjerde år i træk, at en elbil kåres til Årets Bil i Danmark, siger Søren W. Rasmussen.

De tre seneste vindere var Hyundai ❘oniq 5, VW ❘D. 3 og Tesla Model 3.

 ?? ?? Volkswagen ID. Buzz er Årets Bil i Danmark 2023. Her overrækker formand for Danske Motorjourn­alister, Karsten Lemche ( t.v.) prisen til Volkswagen Danmarks pressechef, Thoma
Volkswagen ID. Buzz er Årets Bil i Danmark 2023. Her overrækker formand for Danske Motorjourn­alister, Karsten Lemche ( t.v.) prisen til Volkswagen Danmarks pressechef, Thoma
 ?? FOTO: LARS KROGSGAARD ?? as Hjortshøj.
FOTO: LARS KROGSGAARD as Hjortshøj.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark