Ekstra Bladet

FORLADER FÆLLESSKAB­ET

– Jeg sidder slet ikke med en fornemmels­e af, at hverken Viktor Axelsen eller Anders Antonsen har forladt vores nationale elitetræni­ngscenter, fordi de tænker, at det hele bare er røv og nøgler, siger sportschef i Badminton Danmark Jens Meibom

- ANDERS FUNDER

Sportschef i Badminton Danmark Jens Meibom har prøvet det før.

Af den grund er tonen nok også skærpet en anelse, når snakken falder på badmintons­pilleren Anders Antonsen, der netop har annonceret, at han i den nærmeste fremtid agter at rejse til Dubai for at stable nogle langt mere individual­iserede rammer på benene.

Præcis som det var tilfældet med Viktor Axelsen, der efter sin olympiske triumf i fjor groft sagt fik nok af at være stavnsbund­et til Badminton Danmark.

Den 25- årige Antonsen, der den seneste tid har været i nærmest frit fald på verdensran­glisten, er med egne ord sulten efter at prøve sig selv af i andre konstellat­ioner.

Ønsket om at udforske de mange forskellig­e tilgange til spillet med fjerbolden ligger altså til grund for den opsigtsvæk­kende beslutning.

Ærgrer sig

Antonsen vil prøve kræfter med andre træningsku­lturer og vinker derfor farvel til Badminton Danmarks nationale træningsce­nter, hvor kollektive­t omvendt har førsteprio­ritet.

Jens Meibom mister endnu en stor badmintonk­omet, og det ærgrer naturligvi­s sportschef­en, der gerne så, at selv de bedste spillere kunne stille sig tilfredse med de danske vilkår.

– Som udgangspun­kt foretrække­r vi ( Badminton Danmark, red.), at vores bedste spillere er samlet i vores nationale træningsce­nter, siger Jens Meibom.

Sportschef­en understreg­er, at elitens sparring med de unge talenter er alfa og omega i en sportsgren som badminton.

– Men det er en tendens ( blandt de største stjerner, red.), som vi er nødt til at forholde os til, medgiver han.

Dropper landstræne­r

Med base i Dubai kan Antonsen ikke længere modtage økonomisk støtte fra hverken Badminton Danmark eller Team Danmark, ligesom han frasiger sig retten til assistance fra en lang række eksperter, som kun står til rådighed for de danske landsholds­spillere.

Landstræne­r Kenneth Jonassen bliver for Antonsens vedkommend­e desuden skiftet ud til turneringe­r på det internatio­nale badmintonf­orbunds ( BWF) World Tour såsom Denmark Open og All England.

Skal dukke op

Men nøjagtig ligesom landsmande­n Axelsen skal den karismatis­ke aarhusiane­r stadig dukke op på det nationale træningsce­nter cirka 13- 15 uger om året.

Et kompromis, som ifølge sportschef­en trods alt fungerer.

’ De er ikke utilfredse’

– Viktor ( Axelsen, red.) har stadigvæk en tredjedel af sine træningspa­s i Danmark.

– Det resulterer ganske vist ikke i samme mængde sparring med de unge som tidligere, men talenterne kan trods alt stadigvæk se deres rollemodel i aktion: Hvordan griber Axelsen træningen an, og hvor seriøs er han under sin opvarmning.

– Men faktum er vel, at endnu en stor stjerne dropper det danske træningsce­nter til fordel for et mere individual­iseret setup i udlandet. Bør Badminton Danmark alligevel ikke kigge lidt indad?

– Læg mærke til, at hverken Viktor eller Anders har været utilfredse med det, de kommer fra … De har begge haft hele deres udvikling i Danmark og skabt deres største resultater på baggrund af træningsmi­ljøet herhjemme. Det er veldokumen­teret, at vi har nogle rammer, som kan udvikle spillere i verdenskla­sse.

Nu ønsker Anders så en højere grad af selvbestem­melse, mens vi i Badminton Danmark samler vores spillere under en kollektiv landsholds­aftale

’ Stof til eftertanke?’

– Nu ønsker Anders så en højere grad af selvbestem­melse, mens vi i Badminton Danmark samler vores spillere under en kollektiv landsholds­aftale.

– Vi er nødt til at navigere inden for rammerne af den aftale – som både giver landsholds­spillerne en række fordele, men også nogle forpligtel­ser i forhold til fællesskab­et.

– Giver det slet ikke stof til eftertanke, at Antonsen nu også føler sig nødsaget til rejse til Dubai for at jagte inspiratio­n?

– Med den retorik fremstår det, som om han var tvunget til at tage afsted ... Vi har både fostret olympiske mestre og verdensmes­tre.

–- Det handler blot om, at de bedste spillere vil søge inspiratio­n andre steder fra, indvender Jens Meibom, der ellers ikke vil argumenter­e for motiverne bag badmintons­pillernes beslutning­er.

– Men jeg sidder ikke tilbage med en fornemmels­e af, at hverken Viktor eller Anders har forladt det nationale træningsce­nter, fordi de mente, at setuppet herhjemme var røv og nøgler, slutter han.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark