Ekstra Bladet

AMOK I JULELYS

Nikolaj Christense­n har tusinder af pærer sat op i sin have

- JOSEPHINE FONTENAY FOTO: RENÉ SCHÜTZE

På Vibevej i Assens ved Mariager Fjord er det intet problem at færdes, når solen er gået ned.

Næsten hele vejen lyser og glimter i julelys, som vil gøre selv d’Angleterre jaloux.

En af de familier, som virkelig går op i det, er familien Christense­n, der med omkring 30.000 pærer skiller sig lidt ud på den pyntede julevej.

Siden familien for seks år siden flyttede til Vibevej, har 30- årige Nikolaj Christense­n pyntet op til jul hver december.

– Faktisk hoppede naboerne med på bølgen, efter jeg startede. Så hurtigt blev det hele vejen, som pyntede op, siger Nikolaj Christense­n, der bor sammen med sin kone, Winnie Christense­n, og deres to piger på ti og fire år.

– I år har to huse på vejen dog valgt at springe over, fortsætter han.

Ved siden af sit arbejde som lagermedar­bejder har Nikolaj Christense­n siden 1. oktober pyntet huset på Vibevej.

Det er imidlertid ikke gået den 30- årige jule- entusiasts næse forbi, at der er en galoperend­e energikris­e.

– December kommer i år til at koste omkring 1600 kroner for julelys alene. Selvfølgel­ig er det mange penge, men det er til overkomme.

Selvom det er 800 kroner mere end sidste år, har det ikke fået Nikolaj Christense­n til at overveje at droppe julelyset.

Julelyset på Vibevej er kommet for at blive, lyder det.

Så hvis du gerne vil se julelys, er det med at sætte kursen mod Assens.

Når du det ikke i år, kan du roligt regne med, at det kommer til at være der næste år.

– Selvfølgel­ig gør vi det næste år – og ja, der skal det være vildere, griner Nikolaj Christense­n.

 ?? ?? Børnene elsker lyset i haven
Familiens to piger, Tenna på ti år og Tiffany på fire år, elsker lyset i haven. – De er med til at sætte det op i det omfang, det kan lade sig gøre. Og det er faktisk allerede fra første lyskæde kommer op, at de begynder at plage om at tænde det.
Børnene elsker lyset i haven Familiens to piger, Tenna på ti år og Tiffany på fire år, elsker lyset i haven. – De er med til at sætte det op i det omfang, det kan lade sig gøre. Og det er faktisk allerede fra første lyskæde kommer op, at de begynder at plage om at tænde det.
 ?? ?? Selvom det ser voldsomt ud, er der ingen lys- klager fra naboerne. – Vi hjælper gerne hinanden med at sætte lys op. Jeg synes kun, at det er fedt, at naboerne er kommet med, siger Nikolaj.
Selvom det ser voldsomt ud, er der ingen lys- klager fra naboerne. – Vi hjælper gerne hinanden med at sætte lys op. Jeg synes kun, at det er fedt, at naboerne er kommet med, siger Nikolaj.
 ?? ?? Flere af husene på Vibevej går virkelig op i deres juleudstyk­ning.
Flere af husene på Vibevej går virkelig op i deres juleudstyk­ning.
 ?? ?? – Der er som sådan ikke noget tema. Det er, hvad vi lige falder over og synes ser godt ud, siger Nikolaj, der var færdig med at pynte op dagen før 1. søndag i advent.
– Der er som sådan ikke noget tema. Det er, hvad vi lige falder over og synes ser godt ud, siger Nikolaj, der var færdig med at pynte op dagen før 1. søndag i advent.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark