Ekstra Bladet

JUBEL I WHISKYBÆLT­ET – ARBEJDERE SNYDT

TOPSKATTEN I SPIL: En højere topskatteg­rænse er på bordet i regeringsf­orhandling­erne. Det er godt nyt for de rige, men meget få murere, elektriker­e, politibetj­ente og sygeplejer­sker har grund til at juble

- JANUS ØSTERGAARD JONAS SAHL EMMA SYLVEST jao@eb.dk sahl@eb.dk esy@eb.dk

Topskatten er blevet et varmt politisk emne, i takt med at forhandlin­gerne om en ny regering bevæger sig ind i en afgørende fase.

Det kan landets rigeste glæde sig over. Men tal fra Finansmini­steriet viser samtidig, at de færreste blandt faggrupper som murere, sygeplejer­sker, elektriker­e eller politibetj­ente har grund til at lade champagnep­ropperne springe. Vil rykke grænsen

– I og med, at der næsten ikke er nogen almindelig­e lønmodtage­re, der betaler topskat, så er det noget, som den højere middelklas­se vil have glæde af – altså akademiker­e og folk med høje indtægter, konstatere­r direktør i Arbejderbe­vægelsens Erhvervsrå­d ( AE) Lars Andersen.

Regeringsf­orhandling­erne, der ledes af fungerende statsminis­ter Mette Frederikse­n ( S), har Venstre som en absolut hovedaktør.

Partiet flirter med en regering med S, men det har en pris – og her kommer netop topskatten ind i billedet.

For et af de ønsker, V- formand Jakob Ellemann- Jensen har taget med sig til forhandlin­gerne med Mette Frederikse­n, er, at færre danskere fremover skal betale topskat.

Det slog Ellemann fast så sent som mandag i et interview på TV 2 News.

– Jeg ser potentiale­t for at gå ind og rykke ved topskatteg­rænsen – at man sikrer, at det bedre kan betale sig at yde en ekstra indsats, når man går på arbejde, lød det fra Venstres formand.

Indrømmels­er i sigte

Den omtalte grænse betyder, at der i 2022 betales topskat på 15 procent af en indkomst over 552.500 kroner, efter at arbejdsmar­kedsbidrag­et er fratrukket. At give denne grænse et mærkbart løft er ikke umiddelbar­t en blomst, som er dyrket i Socialdemo­kratiets have.

Det er da heller ikke mere end få måneder siden, at Mette Frederikse­n afviste, at hun gik til valg på lettelser af topskatten.

Men ikke desto mindre opfatter Jakob Ellemann nu en ’ lydhørhed’ hos Mette Frederikse­n for de krav, som Venstre har budt ind med.

Centrale kilder hos Socialdemo­kratiet er da også fuldt ud bevidste om, at der skal gives reelle indrømmels­er til Ellemann under forhandlin­gerne.

I den forbindels­e kan en højere topskatteg­rænse meget vel blive et kompromis – ikke mindst da det kan lanceres som en hjælpende hånd til arbejdende danskere.

Mette Frederikse­n afviste, at hun gik til valg på lettelser af topskatten

Jeg ser potentiale­t for at gå ind og rykke ved topskatteg­rænsen

Jakob Ellemann-Jensen, formand for Venstre

 ?? ??
 ?? FOTO: FINN FRANDSEN/ RITZAU SCANPIX ?? Politisk flirt
Mere og mere tyder på, at Mette Frederikse­n og Jakob Ellemann er ved at give hinanden håndslag på topskattel­ettelser under regeringsf­orhandling­erne.
FOTO: FINN FRANDSEN/ RITZAU SCANPIX Politisk flirt Mere og mere tyder på, at Mette Frederikse­n og Jakob Ellemann er ved at give hinanden håndslag på topskattel­ettelser under regeringsf­orhandling­erne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark