Ekstra Bladet

GIFTPIL MOD METTE

SLAGET BEGYNDER: Der har været alt for stort fokus på skattelett­elser i regeringsf­orhandling­erne, mener Pia Olsen Dyhr. Derfor er SF nu ude

- JAMES KRISTOFFER MILES jkm@ eb.dk

Alt for blåt og med for stort fokus på skattelett­elser.

Sådan lyder dommen over regeringsf­orhandling­erne fra SF- formand Pia Olsen Dyhr.

Og selvom SF- chefen roser de ’ konstrukti­ve forhandlin­ger’, sender hun nu en alvorlig giftpil i retning af Socialdemo­kratiet på grund af de skattelett­elser, som med større og større sandsynlig­hed bliver en del af et kommende regeringsg­rundlag i en måske kommende SV- regering. Hun lægger blødt ud: – Jeg vil gerne kvittere for nogle gode og konstrukti­ve forhandlin­ger med stor lydhørhed fra alle parter.

– Vi har været enige om en del. Vi har talt os til rette på noget og kunne bøje os mod hinanden. Vi har også udviklet nye, gode idéer sammen, fortæller hun.

– Men når alt kom til alt, så har vi været for langt fra hinanden, når det kommer til klima, natur og til de sociale balancer.

– Der har set med SF’s øjne været for stort fokus på skattelett­elser og arbejdsudb­ud og for lidt fokus på klima, natur og de fattigste børn, fastslår Pia Olsen Dyhr i en pressemedd­elelse.

Har svært ved at bøje sig

SF- formanden gentog budskabet i gårsdagens udgave af ’ Lippert’ på TV 2 News:

– Er det Mette Frederikse­ns ansvar, at du sidder her i dag?

– Ja, det er det da. Det er Mette Frederikse­ns ansvar. Hun har jo givet flere indrømmels­er til Venstre end til SF. Men det er jo ikke S, der har krævet de indrømmels­er. Det er Venstre.

Ifølge Pia Olsen Dyhr er det netop Socialdemo­kratiets iver efter at tækkes Venstre, der står tydeligst i regeringsf­orhandling­erne.

– Venstre har haft svært ved at bøje sig mod SF’s krav på klima- og naturområd­et. Det gælder selvfølgel­ig især for landbruget, hvor der virkelig er brug for ambitiøs politik, hvis vi skal nå vores mål.

Fattige børn

– Der har heller ikke været vilje til at hjælpe de fattigste børn. Det er for SF ubegribeli­gt midt i en klimakrise og en inflations­krise, som truer med at sætte de fattigste familier på gaden, fastslår hun.

Det borede Søren Lippert i under interviewe­t:

– Hvordan har du det med, at S har vendt ryggen til et rødt flertal og hellere vil lave en regering med de blå partier?

– Jamen, hun er gået til valg på det. Hun har faktisk været meget ærlig om det i modsætning til mange af dem, der sidder ved forhandlin­gsbordet, f. eks. Jakob Ellemann, der sagde, at han ikke vil røre ved Mette Frederikse­n med en ildtang.

– Jeg tror, at det mest realistisk­e er, at vi får en SVregering i Danmark.

Jeg tror, at det mest realistisk­e er, at vi får en SV- regering i Danmark

Der har set med SF’s øjne været for stort fokus på skattelett­elser og arbejdsudb­ud

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? – Der har heller ikke været vilje til at hjælpe de fattigste børn, fastslår SF- formand Pia Olsen Dyhr, der langtfra er tilfreds med regeringsf­orhandling­erne.
FOTO: JENS DRESLING – Der har heller ikke været vilje til at hjælpe de fattigste børn, fastslår SF- formand Pia Olsen Dyhr, der langtfra er tilfreds med regeringsf­orhandling­erne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark