Ekstra Bladet

Q: Statsminis­teren er i problemer

- ALEXANDER WØHLK aw@eb.dk

Som tiden går, ser den socialdemo­kratiske regeringsp­alet mere og mere ud til kun at have blålige farver tilbage på brættet.

Især efter Mette Frederikse­ns ( S) hidtidige politiske slyngvenin­de Pia Olsen Dyhr ( SF) har tilkendegi­vet, at hendes parti har trukket sig fra regeringsf­orhandling­erne. Ifølge Ekstra Bladets politiske kommentato­r Henrik Qvortrup efterlader SF’s exit den kongelige undersøger, Mette Frederikse­n, med noget af et forklaring­sproblem.

– Det er nok meget fornuftigt, at SF trods alt ikke indgiver sig i noget, der er for borgerligt. Men det giver også Mette Frederikse­n et problem, nu hvor SF er ude, siger han.

– For snakken om den brede regering hen over midten ser lidt anderledes ud – for nu er det, man kaldte midten, jo defineret fra Socialdemo­kratiet og så ud mod højre. Så det sætter jo i et vist omfang Mette Frederikse­n i et forklaring­sproblem, vurderer Henrik Qvortrup.

En uvant rolle

Bruddet bliver en test for Mette Frederikse­n, men det bliver især en styrkeprøv­e for SF, der nu skal finde sig selv efter dets politiske break- up med Socialdemo­kratiet.

– Nu må Pia Olsen Dyhr se, om hun kan finde ud af at være i opposition til Mette Frederikse­n. Det er jo ikke noget, de har haft praktisere­t særlig meget de seneste par år, konstatere­r den politiske kommentato­r.

– SF skal nok begynde at forberede sig på at ændre lidt på det, der har været partiets position i efterhånde­n mange år, hvilket har været et halvbillig­t vedhæng til Socialdemo­kratiet.

– Nu skal SF til at vise tænder – ellers giver det slet ikke nogen mening, fastslår Henrik Qvortrup.

Nu skal SF til at vise tænder – ellers giver det slet ikke nogen mening

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark