Ekstra Bladet

DE GAMLE FÅR EN HADEGAVE

PLEJEHJEMS­BEBOERE I JULECHOK: Ved årsskiftet skal de ældste og svageste i Næstved Kommune betale dobbelt takst for deres mad

- ANDERS FUNDER af@ eb.dk

Plejehjems­beboerne i Næstved Kommune har formentlig fået sig lidt af et chok, da det gik op for dem, at de ved årsskiftet kunne se frem til at betale dobbelt så meget for deres madordning.

Og nej, der er ikke tale om en absurd spøg fra en ondsindet drilleniss­e ... den er såmænd god nok.

Ved årsskiftet bliver plejehjems­beboerne i den føromtalte kommune nemlig ramt af en dobbelt så stor regning for den daglige kost, skriver sn. dk.

Dårlig timing

Indtil nu har den kommunale madordning kostet lige præcis 3000 kroner om måneden. Men i januar skal der altså betales for to madordning­er på én gang, hvilket altså løber op i 6000 kroner pr. beboer.

For mens beboerne på kommunens plejehjem førhen har betalt bagud for deres madordning, så skal de fremover betale forud. Derfor ender januar altså med at blive ekstra omkostning­stung for kommunens ældste.

Det sker endda i en tid, hvor den rekordhøje inflation og forbistred­e energikris­e i forvejen har sat de fleste husholdnin­ger herhjemme under et gevaldigt pres.

Formand for ældrerådet i Næstved Kommune, Ole M. Jung, mener ikke, at kommunen kan være det bekendt. Til sn. dk siger han:

– Kommunen timing er dybt kritisabel. Netop nu er vi mange, som har støttet julehjælp til trængende familier (...). Kommunens tiltag er jo det modsatte – nemlig at de ældre tvinges til at yde julehjælp til kommunekas­sen, lyder det fra Ældrerådet­s formand.

Det er ifølge sn. dk et spritnyt it- system, der ved årsskiftet ender med at forårsage den uheldige dobbelt- regning, som altså går ud over nogle af kommunens mest udsatte borgere.

Tilbyder afdragsord­ning

Næstved Kommune har dog forsøgt at imødekomme kommunens mange plejehjems­beboere.

Det er således muligt at udskyde betalingen, ligesom en afdragsord­ning kan tages i brug, hvis pengene ikke slår til.

 ?? ARKIVFOTO: MADS NISSEN/ RITZAU SCANPIX ?? Ved årsskiftet bliver plejehjems­beboerne i Næstved Kommune ramt af en dobbelt så stor regning for den daglige kost. Et nyt it- system får skylden. Svær at sluge
ARKIVFOTO: MADS NISSEN/ RITZAU SCANPIX Ved årsskiftet bliver plejehjems­beboerne i Næstved Kommune ramt af en dobbelt så stor regning for den daglige kost. Et nyt it- system får skylden. Svær at sluge

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark